STK'lara baskında dikkat çeken ayrıntı

Osmaniye’de 11 dernek hakkında hukuka aykırı şekilde arama kararı veren Sulh Ceza Hakimi Erhan Emre’nin 2011 seçimlerinde Elazığ’dan Has Parti milletvekili adayı olduğu ortaya çıktı.

STK'lara baskında dikkat çeken ayrıntı

Osmaniye’de aralarında eğitim derneklerinin de bulunduğu 11 sivil toplum kuruluşuna geçtiğimiz çarşamba günü sabah saatlerinde terör polisleri baskın yapmıştı. ‘Makul şüphe’ gerekçeli arama kararıyla derneklerin tutulması zorunlu defterleri ile bilgisayarlarına el konulmuştu.

SEÇİLEMEYİNCE GERİ DÖNDÜ

Tartışmalara neden olan kararı Osmaniye Sulh Ceza Hakimi Erhan Emre’nin verdiği basına yansıdı. Emre’nin hakimliğe başlamadan önce Numan Kurtulmuş’un partisi HAS Parti’de siyaset yapması dikkat çekti.

HAS Parti’nin kuruluşunda yer alan Emre, Elazığ Merkez İlçe Başkanı iken, 2011 genel seçimlerinde Elazığ’dan partisinin 4. sıra milletvekili adayı oldu. Ancak seçilemedi. Emre, daha sonra avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavını kazanarak hakim oldu.

HUKUKSUZ KARARA 11 STK'DAN İTİRAZ

Osmaniye Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile şehirdeki 11 derneğe yapılan arama ve el koyma kararına dernek başkanları tarafından itiraz edildi.Avukat Gazi Kozanoğlu, gayesi kamu yararına hizmet olan bir Camia’ya ait derneklere yapılanların zulüm olduğunu ifade etti.

YAŞATMAK İSTEYEN İNSANLAR

Kozanoğlu, şöyle konuştu: “İlim irfan yuvası olan, sadece düşmüşün yanındaki, engelli vatandaşlarımıza ve nesline sahip çıkmaya çalışan bu derneklere yapılan zulmün karşılığını anlamış değiliz. Başkalarını yaşatmak için yaşayan insanlardan ne istiyorsunuz?”

YASAYA DAYALI BİR ŞEY YOK

Arama kararlarında hiçbir belge veya delilin olmadığını ifade eden Kozanoğlu, “Yasaya dayalı hiçbir şey yok. Gelen polisler kime gittiğini dahi bilmiyor. Bu değer verdiğimiz derneklerimiz için mücadelemizi sonuna kadar yapacağız. Hiçbir çekingenliğimiz ve hiçbir korkumuz yok” dedi.

GÖRME ENGELLİLERİN DERNEĞİNE BASKIN

Osmaniye’de geçtiğimiz günlerde polisin hukuksuz baskın yaptığı dernekler arasında görme engellilere yönelik çalışmalar yürüten Beyaz Ay Derneği'nin de bulunduğu ortaya çıktı.

İŞLEM BAŞLATTIK

Beyaz Ay'ı basan polisin, gerekçe göstermeden her tarafı aradığı belirtildi. Duruma tepki gösteren Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Pamuk, derneklerinin Abdullah Gül cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan da başbakan iken ‘kamu yararına çalışan dernek' statüsüne alındığını, sorumlular hakkında gerekli hukuki işlemi başlattıklarını söyledi.

GENEL BAŞKANI LOKMAN AYVA

Baskını Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı ve AKP eski milletvekili Lokman Ayva’ya da ilettiklerini anlatan Pamuk, “O da nasıl böyle bir şey olabilir diye şaşırdı ve desteğiyle yanımızda ” ifadelerini kullandı

BUGÜN
<< Önceki Haber STK'lara baskında dikkat çeken ayrıntı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER