Su faturasını azaltmanın 5 yolu

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), barajlardaki doluluk oranlarının yüzde 85'lerde olduğu İstanbul'da bu yaz susuzluk riski bulunmadığını açıkladı. İSKİ, buna rağmen İstanbulluların suyu israf etmeden bilinçli ve verimli bir şekilde kullanmalarının büyük önem taşıdığını belitti.

Su faturasını azaltmanın 5 yolu

İSKİ, barajlardaki doluluk oranlarının yüksekliğine rağmen, her geçen gün artan su ihtiyacından hareketle hayat kaynağı olan suyun israf edilmeden İstanbullular tarafından verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca duyuruda, vatandaşların bilinçli su kullanımını alışkanlık haline getirerek sınırlı bir kaynak olan suyun korunması açısından büyük önem taşıdığı da ifade edildi. 

Alınabilecek birkaç pratik önlemle, aynı ihtiyaçların çok daha az su ile karşılanabileceği ve bu sayede hem ülke ekonomisine hem de aile bütçesine büyük katkı sağlanabileceği vurgulandı.

İSKİ, suyun tasarruflu ve verimli kullanılması için önerileri ise şöyle: 

-Duş alırken, tıraş olurken ya da abdest alırken suyu boşa akıtmayalım.
-Damlatan muslukları tamir ettirelim.
-Araçları hortumla değil kovaya dolduracağımız su ile yıkayalım.
-Bulaşık ve çamaşır makinelerini tam doldurmadan çalıştırmayalım.
-Sulama yapıyorsak bunu buharlaşmanın az olduğu akşam saatlerinde gerçekleştirelim.


BARAJLARDAKİ DOLULUK ORANLARI

Öte yandan İstanbul’a su sağlayan barajların doluluk oranı bugün itibari ile yüzde 85,31 olarak ölçüldü. Barajlardaki en yüksek doluluk oranı yüzde 95,80 ile Kazandere’de gerçekleşti. Diğer barajlardaki oranlar ise şöyle: Darlık yüzde 95,34, Ömerli 93,47, Terkos 92,83, Pabuçdere 86,40, Istrancalar 79,44, Büyükçekmece 75,47, Alibey 74,83, Sazlıdere 58,96, Elmalı 58,02 olarak ölçüldü.


CİHAN
<< Önceki Haber Su faturasını azaltmanın 5 yolu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER