Su Ürünleri Tanıtım Grubu İspanya'da Türk balığını tanıttı

Su Ürünleri Tanıtım Grubu İspanya'da Türk balığını tanıttı

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), su ürünleri ihracatını arttırmak için 5-7 Ekim 2015 tarihlerinde İspanya'nın Vigo şehrinde düzenlenen 17. Conxemar–Uluslararası Su Ürünleri Fuarı'na katıldı. Su ürünleri sektörünün buluşma noktası olan fuarda Türk levreği, çipurası ve diğer deniz ürünleri ziyafeti vardı.

Türkiye'nin ihracatta yıldız sektörlerinden su ürünlerinin, levrek ve çipurada Avrupa pazarında yüzde 25 pazar payına ulaştığını belirten STG Başkanı Melih İşliel, "İspanyol şef Maria Sowe'nin yaptığı balık yemekleriyle Türk su ürünlerimizin tanıtımını yaptık. Conxemar fuarı, aynı zamanda Afrika pazarına açılmak için bir fırsat. Bu fırsatları değerlendirmek için gelecek yıl da katılmayı planladığımız bir fuar." dedi. İspanya'nın dünyanın üçüncü büyük su ürünleri ithalatçısı ülkesi konumunda olduğunu belirten İşliel, şöyle devam etti: "Bu coğrafyada yaşayanlar Akdeniz ve Ege balıklarımızı, özellikle levrek ve çipuramızı iyi tanıyor. İspanya'da yaklaşık 8 bin km. sahil şeridi bulunmakta. Balıkçılık, kültür balıkçılığı ve konserve tesisleri oldukça gelişmiş durumda ancak kendi üretimleri ihtiyacı karşılayamadığı için ithalata ihtiyaç duyuyorlar. Avrupa'daki ihracatımızı arttırmak için İspanya'yı önemli bir kapı olarak görüyoruz. Burada yeni ihracat bağlantılarına imza atmak ve var olan ihracatımızı arttırmak istiyoruz."

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulı Başkanı Sinan Kızıltan da İspanya'ya en çok çipura, levrek ve karides ihraç ettiklerini belirterek, şunları söyledi: "İspanya'ya 2014 Ocak-Ekim döneminde 27 milyon 970 bin dolar seviyesindeki su ürünleri ihracatımız, 2015 yılının aynı döneminde yüzde 12 azalarak 24 milyon 481 bin dolara düştü. Bunun nedeni de genel olarak ekonomide yaşanan durgunluk ama buna rağmen 2015 yılının sonunda İspanya'ya gerçekleştireceğimiz su ürünleri ihracatının 30 milyon doları bulmasını hedefliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Su Ürünleri Tanıtım Grubu İspanya'da Türk balığını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER