Suat Çelen: Hedefimiz olimpiyatlar değil, olimpiyatlarda madalyalar almak

Suat Çelen: Hedefimiz olimpiyatlar değil, olimpiyatlarda madalyalar almak

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, hedeflerinin artık olimpiyatlara katılmak olmadığını olimpiyatlara katılıp madalyalar almak olduğunu söyledi.

Çelen, 14 - 17 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak 'Spor ve Aktif Yaşam Fuarı' tanıtım toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

2016 Rio Olimpiyatları'a 2 sporcuyla katılacaklarını belirten Suat Çelen, "Biz federasyon olarak işin performans kısmını çok ciddi şekilde ele aldık. Bu noktada da dünya kupalarında çok ciddi şekilde kupalar almaya başladık. Neredeyse bütün dünya kupası serilerinden kupalarla, madalyalarla dönüyoruz. Tüm branşlarımızda madalyalar alıyoruz. Biz de 2 sporcumuzla Rio'da ülkemizi temsil edeceğiz. Umut ediyorum Olimpiyat Oyunları'nda bir erkek ve bir bayan sporcuyla katılacağız ama hedefimiz artık sadece katılmak değil, katılıp madalyalar almak." diye konuştu.

Bir taraftan da 2020 ve 2024 Olimpiyatları'na sporcularını hazırlamaya çalıştıklarını söyleyen Çelen, "2020 ve 2024'de olimpiyatlara artık Türkiye takım olarak gidebilmenin mücadelesini verecek. Gerçekten gönülden söylüyorum spor bakanlığımız cimnastiğe ciddi şekilde destek oluyor. Her ilde bir tane antrenör olması zaten bunun göstergesi. Bir çok yere de cimnastik salonu inşaa ediliyor. Bir ilde nasıl 8 - 10 tane basketbol, voleybol sahası varsa, 8 - 10 tane de cimnastik salonu olsun istiyoruz. Bize verilen destekleri kulüplere ve sporculara doğru aktarmaya çalışıyoruz diye düşünüyorum." dedi.

Başkan Suat Çelen bir başka cimnastik dalı pilates hakkında da bilgiler vererek vatandaşların merdiven altı tabir edilen spor salonlarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Çelen, bu konuda tek yetkili kurumun kendi federasyonları olduğunu pilates ile ilgili çok ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Ülkemizde pilates çok yaygınlaştı. Dernek çatısı altında, merdiven altı tabir ettiğimiz bir çok yapıyla da mücadele ediyoruz. Türkiye'de pilates noktasında tek yetkili kurum Türkiye Cimnastik Federasyonu'dur. Bir federasyonun spor federayonu olabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olması ve illerdeki Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlükleri'nde de bir tane temsilcisi olması gerekir. Özel spor salonlarına giden vatandaşlara veya çocuklarını bu branşlara yönlendiren ailelere de buradan sesleniyorum, yanılgıya düşmesinler ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü internet sitelerinden 'Federasyonlar' butonuna tıkladığınız zaman zaten hangi federasyonun hangi faaliyetleri yaptığını görebilirler."

Son olarak, kendilerine hamile kadınların pilates yapması ile taleplerin olduğunu söyleyen Çelen, "Hamile pilatesi bir arz talep meselesi. Böyle bir talep var ve biz de bunu karşılamak zorundayız. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. Yine TÜYAP'ta bununla ilgili bilgiler vereceğiz. Belki hamile bir eğitmenimiz orada bir egzersiz yaptıracak. Doğru bilinçlendirmek zorundayız vatandaşımızı. Biz bunları yaparken sağlıkla ilgili bütün kurumlarla işbirliği içindeyiz. Bu işi yapmak isteyenler, en azından ders aldığınız hocanın belgesini nereden aldığını sorsun. Kendisini, doğru eğitim almış, geçerli belgesi olan insanlara emanet etsin." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Suat Çelen: Hedefimiz olimpiyatlar değil, olimpiyatlarda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER