Suların durulmadığı AKP'de şimdi de eski-yeni kavgası: Asalaklar...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 22 2024
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı ve Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, 15 Temmuz'da sonra "Bunun AKP'de ne işi var" denilecek yüzlerin partide boy göstermeye başladığını söyledi.
31 Mart'ta yerel seçim sonrası yenilgiye uğrayan AKP'ye yönelik eleştiriler sürerken milletvekilinin ve partililerin de lüks hayatları yeni bir tartışma konusu oldu.
Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal ise, AKP'de bugün yaşanan sorunların kaynağını, 2014 sonrasında bozulan parti içi dengelere bağladı. Erdoğan'ın eski metin yazarı Ünal, "Doku Uyuşmazlığı" başlıklı yazısında, 15 Temmuz'un ardından, partide "Bunun AKP'de ne işi var" denilecek yüzlerin boy göstermeye başladığını yazdı. AKP'ye sonradan katılan bu kişileri "lejyonerler ve asalaklar" olarak tanımlayan Ünal, "AKP’nin özüyle, ruhuyla, ilkeleriyle, politikalarıyla uzaktan yakından ilişkisi, irtibatı olmayan isimlerin parti adına konuşmaya, yazmaya, vitrinde yer almaya başladığını" belirterek, "Bir ara işler o kadar ileriye gitti ki, bu sızıntılar, hem de alenen, 'İslâmcılığı' kovmaya, Kemalizm’i AK Parti’ye yamamaya kadar işi götürdüler" şeklindeki tespitini paylaştı.
Van'daki mazbata krizinde Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum'un tartışma başlatan sözlerine, AKP'li bazı milletvekillerinin pahalı zevklerini sosyal medyada paylaşmalarına ve kaybedilen bazı belediyelerde ortaya çıkan lüks makam odalarına da tepki gösteren Ünal, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci'nin İsrail'le ticarete ilişkin eleştirilere verdiği yanıtı da "insaf dışı" olarak niteledi.
Ünal, "Son günlerde ortaya çıkan ve muhalefetten ziyade AK Parti tabanında rahatsızlık oluşturan skandalların baş aktörlerine bakın: Külliye’den parmak sallayan, pahalı saatiyle fotoğraf çeken, ultra lüks makam odaları yaptıran ya da partiye girişi biraz daha eski de olsa, tam Hamas’ın Erdoğan’ı ziyaret ettiği günlerde, tam da Erdoğan’ın 'Filistin mücadelesini her şartta savunacağız' dediği zamanlarda, tam da AK Parti’nin İsrail’le ticaret üzerinden hırpalandığı dönemde, 'Katliam eyvallah da… İsrail’e 6 satıp 1 alıyoruz' gibi insaf dışı bir açıklama yapan isimle
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







