Sultan Alparslan Koleji 'Beslenme Dostu Okul' sertifikası aldı

Sultan Alparslan Koleji 'Beslenme Dostu Okul' sertifikası aldı

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülen, okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılmasının hedeflendiği, 'Beslenme Dostu Okul Projesi' kapsamında sertifika aldı.

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan anlaşma ile uygulamaya koyulan, 'Beslenme Dostu Okul Projesi' kapsamında sertifika alım törenine Özel Sultan Alparslan Eğitim Kurumları Müdürü, Müdür Yardımcıları ve Okul Öğrenci Meclisi öğrencileri katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Özel Sultan Alparslan Eğitim Kurumları Müdürü Fatih Akaslan, "Çocuklar okul öncesinde şekillenir. Yetişkin çağında etkili olan olumlu davranışları bu dönemde edinir. Küçük yaştan itibaren sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam alışkanlığını edinmeliler. Kendilerini tebrik ediyorum. Kurumumuz daha önce de 'Beyaz Bayrak' ödülü almış, her türlü kalite standardına ulaşmayı hedeflemektedir" dedi.

YRD. DR. YILMAZ: SAĞLIKLI BESLENME ÖNEMLİ

Okul Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yunus Yılmaz ise sağlıklı beslenmenin önemli olduğuna vurgu yaparak; "Okulumuzun sağlıklı beslenmeye verdiği önemi bir kez daha görmüş olduk. Özel Sultan Alparslan Eğitim Kurumları'nı tebrik ediyor, bu başarının diğer okullarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Yrd. Dr. Yılmaz, Özel Sultan Alparslan Eğitim Kurumlarının, eğitim alanında birçok kurum tarafından yapılan denetimlerde yüksek puan alarak alnının akıyla çıkmış olduğunu dile getirerek, "Okulumuz, 'Denetlenebilir' olduğunu ispat etmiş bir eğitim kurumu olmuştur. Okulun kurum kalitesinin artmasında emeği geçen; okul öğrenci meclisine, okul aile birliği üyelerine, okul öğretmenlerine ve idarecilerine çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Sultan Alparslan Koleji 'Beslenme Dostu Okul' sertifikası aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER