Sümer Tilmaç'ın ismi bir okulun spor salonu ve kütüphanesinde yaşayacak

Sümer Tilmaç'ın ismi bir okulun spor salonu ve kütüphanesinde yaşayacak

Geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden sinema ve tiyatro oyuncusu Sümer Tilmaç'ın ismi Antalya Manavgat'ta bir okulun spor salonu ve kütüphanesinde yaşayacak.

Sümer Tilmaç'la birlikte 15 yıl çalışan ve sahne tasarımı hazırlayıcısı Nazmi Can yaptığı açıklamada, 12 Haziran'da vefat eden tiyatro ve sinemaya 50 yılını vermiş usta oyuncunun isminin Manavgat'ta Küçükhasan Ortaokulu ve kütüphanesine verileceğini söyledi.

Okul yönetiminin Sümer Tilmaç'ın ismi verilmesi hususunda yetkili kurumlarla görüşerek iznini aldığını belirten Can, okullar açılınca öğrencilerle birlikte kütüphanenin açılışını yapacaklarını kaydetti. Okullar açılınca açılışa usta oyuncunun çocuklarının da katılacağını belirten Can, şunları kaydetti: "15 yıl birlikte çalıştığımız ağabeyim Sümer Tilmaç'ın isminin bir okulun spor salonu ve kütüphanesine verilmesi bizleri hoşnut etti. Özelikle merhum Sümer Ağabey kitap okumasını çok seven biriydi. Bizlere hep kitap okumayanlar dedi kodu yapar. Kitap okumayan fikir sahibi olamaz, başlarının konuşmalarını taklit eder durur derdi. Ağabeyimizi 50 sanat hayatında kaybettik. Onun isminin daha çok okul, kütüphane, kültür merkezi, sanat merkezi, sinema okulları, tiyatro salonu, park ve kültür merkezlerinde yaşatılmasını istiyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Sümer Tilmaç'ın ismi bir okulun spor salonu ve kütüphanesinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER