‘Sümeyye’ye suikast’ yalanı CHP’lileri zengin etti

Hükümete yakın Akşam, Güneş ve Star gazetelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast planlandığına yönelik yalan haberi, CHP’lileri zengin etti. Kılıçdaroğlu ve kurmayları, açtıkları davalardan bugüne kadar 138 bin TL tazminat kazandı.

‘Sümeyye’ye suikast’ yalanı CHP’lileri zengin etti

İktidara yakın medyanın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast planlandığı yönündeki haberlerinin yalan olduğu, şu ana kadar 12 ayrı yargı kararıyla tescillendi. Akşam, Star ve Güneş Gazeteleri’nde başlayan, ardından da diğer yandaşlar Sabah ve Takvim gazetelerinde devam eden ‘Sümeyye Erdoğan’a suikast planı’ iddialı haberlerde, eski CHP Milletvekili Umut Oran ile @fuatavni_adlı twitter kullanıcısı arasında bu yönde görüşmeler yapıldığı ileri sürülmüş, senaryoya CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve dönemin CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de dahil edilmişti. Seri yayınlar üzerine söz konusu gazetelere çok sayıda tazminat davasının yanı sıra gazete yöneticileri hakkında da ‘örgütlü olarak suç işledikleri, milletvekilinin yasama görevi kapsamındaki denetim faaliyetlerini engellemek için hayali suç yaratarak üzerine attıkları, hakaret edip iftirada bulundukları’ gerekçesiyle ceza davası açıldı.

ERDOĞAN YALAN HABERE SAHİP ÇIKMIŞTI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da yandaş medyanın kızıyla ilgili haberlerine destek vermiş ve iddialarla ilgili olarak elde belgeler olduğunu savunmuştu. Erdoğan, 21 Şubat 2015 tarihinde yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Emniyet güvenlik kuruluşlarımızda belgeler var. Yargı konuyla ilgili taleplerini yapacaktır. Bu kurumlarda belge, bilgi varsa yargıya gelecektir. Ben de bu işin ailem ve kendim adına takipçisi olacağım. Bu olay aslında yeni değil. Bunlar seçim sürecinde fiilen yaşandı. Mahalli seçimlerde de yaşandı. Bunların ucu kendilerine dokunduğunda rahatsız oldular. Bundan sonraki süreç de çok farklı şekilde gelişecek. Bunlar da hop oturup hop kalkacaklar. İnanıyorum ki ben ellerinde birçok, şantaja montaja dayalı belgeler var. Biz inanarak güvenerek yolumuza devam ediyoruz. Bugün bana olan yarın başkasına olacak. Geçmişte Sayın Baykal’a da olan budur. Ben bunu bulmuş olsam kalkar savcılığa teslim ederdim. Şahsım ve ailem adına takipçisi olacağım. Sesleri çıkmayışının nedeni şantajdandır montajdandır. Benim ailemle ilgili devletin bize vermiş olduğu tedbirler var. Güvenlikle ilgili.” BAKIŞ ANKARA

Kazanılan tazminatlar

Cumhuriyet Halk Partisi, Sabah’tan 30 bin TL,
– Takvim’den 30 bin TL, Akşam’dan 25 bin TL, Star’dan 10 bin TL
– CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Takvim’den 20 bin TL
– Eski CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Akşam’dan 6 bin TL
– Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç,
Güneş’ten 7 bin TL, Star’dan 3 bin TL
– CHP’li TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Akşam gazetesi ve Ethem Sancak’tan müteselsilen 7 bin 500 TL tazminat kazandı.

<< Önceki Haber ‘Sümeyye’ye suikast’ yalanı CHP’lileri zengin etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER