SunExpress'in getireceği İranlı turistlerin ilk kafilesi Antalya'ya ayak bastı


Yapılan anlaşma çerçevesinde SunExpress'in Türkiye'ye getireceği İranlı turistlerin ilk kafilesi, Antalya Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı.

SunExpress, alternatif pazar arayışları çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışmalar sonuç vermeye başladı. İran'ın başkenti Tahran'dan Antalya, İzmir ve İstanbul'a gelecek olan İranlı turistlerin ilk kafilesi 17 Mart tarihinde SunExpress uçuşuyla Antalya'ya ayak bastı. İki dolu uçakla gelen İranlı turistler, SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, SunExpress Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın ve ICF Genel Müdürleri Aletta von Massenbach ve Serhat Soğukpınar tarafından çiçeklerle karşılandı.

Avrupa'dan Türkiye'ye olan rezervasyonların geçen yılın gerisine düştüğünü belirten SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan, bu kapsamda yeni pazar arayışlarına girdiklerini kaydetti: "Yaz sezonunda son dakikalarla turizmin bir miktar toparlanacağına inanıyoruz. Ancak, biz yine de yeni pazar arayışları içerisindeyiz. Geçtiğimiz haftalarda İran uçuşları için anlaşmalarımızı yaptık. Bu doğrultuda da bugün İran'dan gelen ilk kafileyi karşıladık. Yeni pazar arayışlarımız içerisinde İran ilk adım, Kuveyt'ten turist getirmek üzere görüşmelerimiz sürüyor. Yakın zamanda bu görüşmeleri sonlandırıp, Kuveyt'ten de turist getireceğiz." dedi.

Yaptıkları anlaşma doğrultusunda, bu yaz, Nevruz Bayramı ile beraber, Tahran'dan Antalya'ya, İzmir'e ve İstanbul'a turist taşıyacaklarını açıklayan Çalışkan, "Şu anda bu uçuşlarımız full charter, ama uçuşların başarısına bağlı olarak tarifeli uçuşlara da başlayacağız. Bu yaz karşılıklı olarak 300'ün üzerinde uçuş gerçekleştireceğiz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber SunExpress'in getireceği İranlı turistlerin ilk kafilesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER