Süper Lig'de 3 hatta da hararet yüksek


Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nda bitime 6 hafta kala 3 bölgede de yarış tüm hızıyla devam ediyor. Şampiyonluk, UEFA Avrupa Ligi ve kümede kalma mücadelelerinde takımları birbirinden zorlu maçlar bekliyor.

Türkiye lig tarihinde ender rastlanan şampiyonluk yarışında İstanbul'un 3 büyük takımı arasında her gün değişen liderlik gibi Avrupa kupalarından birine gitmek için mücadel eden 3 takımın yarışında da nefesler tutuldu. Bursaspor, İstanbul Başakşehir ve Trabzonspor 47'şer puan ve averajla sıralanıyorlar.

Ligin dibinde ise bitime 6 hafta kala düşecek takımlar netleşmeye başladı. Geride kalan haftada Balıkesirspor ile Kayseri Erciyesspor mücadelesinin 1-1 berabere bitmesi, Kardemir Karabükspor'un ise dün oynanan maçta Beşiktaş'a 90+6. dakikada yediği golle 2-1 mağlup olması düşme hattındaki sıralamayı değiştirmedi. Kardemir Karabükspor ile Kayseri Erciyesspor 21, Balıkesirspor ise 20 puanla 16, 17 ve 18. sırada kaldılar.

Potanın hemen üstünde ise 28 maçta 28 puan toplayan Çaykur Rizespor, bu hafta evinde Kasımpaşa'ya 3-1 yenilerek düşme hattının sıcaklığını ensesinde hissediyor. Çaykur Rizespor 2 Mayıs Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı 29. hafta maçında Kardemir Karabükspor'a kaybederse kendini ateş çemberinin içinde bulacak. Eğer maç berabere biter ya da maçı Çaykur Rizespor kazanırsa düşme hattı da büyük ölçüde netleşmiş olur.

ZİRVEDE NEFESLER TUTULDU

Süper Lig'in zirvesinde geride kalan 6 haftada her maç final niteliğinde oynanacak. Geçen haftayı lider tamamlayan Fenerbahçe'nin bir beraberlikle 3. sıraya indiği puan cetvelinde her maç sonunda lider değişti. Dünkü maçla birlikte de 28. haftanın lideri Beşiktaş oldu. Lider Beşiktaş ile eşit puanda ve averajla 2. sırada yer alan Galatasaray ve 60 puanla 3. sırada olan Fenerbahçe ise zorlu viraja girdiler.

Hem Türkiye Süper Ligi'nde hem de Türkiye Kupası'nda mücadele eden Galatasaray, 30 Nisan Perşembe günü Türkiye Kupası'nda Madicana Sivasspor'u konuk edecek. Sarı kırmızılı ekip, 20 günde 6 maça çıkacak. Ligde 4 Mayıs Pazartesi günü Akhisar Belediyespor deplasmanına gidecek olan sarı kırmızılı ekip, ardından sahasında 8 Mayıs Cuma günü Torku Konyaspor'u ağırlayacak. 31. hafta mücadelesinde Mersin İdmanyurdu'na konuk olacak Galatasaray, 32. haftada ise Ankara ekibi Gençlerbirliği'ni Türk Telekom Arena'da ağırlayacak. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, bu maçın ardından 19 Mayıs tarihinde Medicana Sivasspor ile Türkiye Kupası'nda yarı final rövanş mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

20 günde 6 müsabakaya çıkacak olan sarı kırmızılılar, ardından şampiyonluk düğümünün çözüleceği öngörülen zorlu Beşiktaş derbisine çıkacak. 24 Mayıs tarihinde oynanacak kritik karşılaşmanın ardından sarı kırmızılılar, ligin son haftasında Çaykur Rizespor'un konuğu olacak.

Galatasaray gibi iki kulvarda mücadele eden Fenerbahçe ise bugün saat 20.30'da Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Bursaspor'a konuk olacak. Fenerbahçe Süper Lig'in 29. haftasında Balıkesirspor'u konuk ederken ardından da deplasmanda 30. hafta maçında Medicana Sivasspor'a konuk olacak. 31. haftada Kayseri Erciyesspor ile İstanbul'da, 32. haftada ise deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, 21 Mayıs Perşembe günü saat 20.30'da da Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Bursaspor'u ağırnlayacak. Fenerbahçe Süper Lig'deki son iki maçta ise İstanbul'da puan kovalayacak. Fenerbahçe 33. haftada İstanbul Başakşehir ile Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda, 34. haftadaki maçta da Kasımpaşa ile Kadıköy'de karşı karşıya gelecek.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin aksine tek kulvarda mücadele eden Beşiktaş ise kalan 6 haftada 3 deplasman 3'te iç saha maçı oynayacak. Beşiktaş'ın kalan maçları ise sırasıyla şöyle:
Trabzonspor (D), Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor (D), Torku Konyaspor, Galatasaray (D) ve Gençlerbirliği.

AVRUPA KUPASI KOVALAYANLAR VE KALAN MAÇLARI

Bu arada UEFA Avrupa Ligi için mücadele eden Bursaspor, İstanbul Başakşehir ve Trabzonspor ise kalan 6 haftada birbirinden zorlu maçlar oynayacaklar. Şuan 47 puan ve averajla 4. sırada bulunan Bursaspor iki kulvarda birden mücadele ederken, İstanbul Başakşehir ve Trabzonspor ise sadece Süper Lig mücadelesi veriyorlar.

UEFA Avrupa Ligi için mücadele eden 3 takım ve kalan maçları ise sırasıyla şöyle:

Bursaspor (47): Kasımpaşa (D), Kardemir Karabükspor, Trabzonspor (D), Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor (D), Torku Konyaspor
İstanbul Başakşehir (47): Eskişehirspor, Balıkesirspor (D), Medicana Sivasspor, Kayseri Erciyesspor (D), Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu
Trabzonspor (47): Beşiktaş, Çaykur Rizespor (D), Bursaspor, Eskişehirspor (D), Balıkesirspor, Medicana Sivasspor

DÜŞME HATTINDA KRİTİK MAÇLAR OYNANACAK

Öte yandan Süper Lig'den düşecek takımların belli olacağı puan cetvelinin dibinde ise kalan 6 haftada birbirinden zorlu maçlar oynanacak. Düşme potasında bulunan 4 takımın kalan maçları ise şöyle:

Çaykur Rizespor (28): Kardemir Karabükspor (D), Trabzonspor, Gaziantepspor (D), Akhisar Belediye, Torku Konyaspor (D), Galatasaray
Kardemir Karabükspor (21): Çaykur Rizespor, Bursaspor (D), Eskişehirspor, Balıkesirspor (D), Medicana Sivasspor, Kayseri Erciyesspor (D)
Kayseri Erciyesspor (21): Medicana Sivasspor, Mersin İdmanyurdu, Fenerbahçe (D), İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa (D), Kardemir Karabükspor
Balıkesirspor (20): Fenerbahçe (D), İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa (D), Kardemir Karabükspor, Trabzonspor (D), Gaziantepspor.
CİHAN
<< Önceki Haber Süper Lig'de 3 hatta da hararet yüksek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER