Süper Lig maçları tehlikede

Türkiye genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları Süper Lig'de 19. haftasında oynanacak maçları da etkileyebilir.

Süper Lig maçları tehlikede

Özellikle bugün saat 19.00'da başlayacak olan Osmanlıspor-Galatasaray ve yarın saat 20.00'de oynanılacak olan Trabzonspor - Beşiktaş maçları soğuk havadan ve karşılaşmaların oynanacağı stadyumlar da saha zeminlerinde alttan ısıtma sistemi olmadığı için yüksek riskli maçlar olacaklar. 

GALATASARAY EKSİ 19 DERECEDE OYNAYACAK 

Ankara'da oynanılacak olan Osmanlıspor-Galatasaray maçında metoroloji verilerine göre hissedilen sıcaklığın eksi19 derece olacağı tahmin ediliyor. Ankara'da son bir kaç gündür devam eden yoğun kar yağışı maç saatinde beklenmese de alttan ısıtma sistemi bulunmayan ve çimlerin yanmaması için branda serilmeyen Osmanlıspor Stadyumu, Sarı Kırmızılı takımı zorluyacak. 

19 MAYIS'TA İSE ŞARTLAR FARKLI 

Süper Lig'de Pazar günü saat 13.00'te oynanılacak olan Gençlerbirliği- Antalyaspor maçının stadyumu olan 19 Mayıs ise Osmanlıspor Stadyumu'ndan farklı bir uygulamaya yaparak tüm zemini branda ile kapladı. Alttan ısıtma sistemide bulunan 19 Mayıs Stadyumu'nda maç saati hava eksi 5 derece olması beklenilirken, zeminin ise futbol oynamaya elverişli olacak. 

SİVAS'TA DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR 

Pazar günü saat 13.00'te başlayacak olan bir diğer karşılaşması ise Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanılacak. Medicana Sivasspor-Eskişehirspor maçında havanın hafif kar yağışlı olması beklenilirken sıcaklığın da eksi 5 derece olacağı tahmin ediliyor. Sivas 4 Eylül Stadyumu'nun zeminin de alttan ısıtma sistemi olduğu için karşılaşmanın sorunsuz oynanacağı belirtildi. 

FENERBAHÇE'DE KAR ALTIN DA OYNAYABİLİR 

Pazar saat 16.00'da İstanbul'da Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'yi de soğuk hava ve kar yağışı bekliyor. Karşılaşmanın oynanacağı saatte İstanbul'da hava sıcaklığının eksi 1 derece olması beklenilirken kar yağma olasılığıda yüksek. Zeminin de altan ısıtma sistemi bulunan Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda soğuk hava ve kar yağışı futbolu etkileyemeyecek. 

BEŞİKTAŞ'I BEKLEYEN TEHLİKE 

Süper Lig'de 19. haftasının en riskli maçı ise Pazar günü saat 20.00'de oynanılacak olan Trabzonspor-Beşiktaş maçı olacak. Geçtiğimiz hafta Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yoğun kar yağışı yüzünden Mersin İdman Yurdu maçı ertelenen Siyah Beyazlıları Trabzon'da yine kar yağışı karşılayacak. Cumartesi akşam başlayacak olan kar yağışının Pazar günü de devam etmesi beklenilirken maç saatinde havanın eksi 1 derece olacağı tahmin ediliyor. Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda zemin için alttan ısıtma sistemi olmaması da karşılaşmayı en riskli maç yapıyor. 

(DHA)
<< Önceki Haber Süper Lig maçları tehlikede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER