Sur’da 2 aydır devam eden yasak genişletildi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 27 2016
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık’tan beri 6 mahallede devam eden sokağa çıkma yasağı genişletildi. Diyarbakır Valiliği, ilçenin Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Sur Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, “İlçemiz Sur içi mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarınca barikat kurma, hendek kazma ve bombalı tuzaklama faaliyetleri neticesinde eğitim öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerde icra edilen din hizmetlerinin sunulmasında ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır.
Bu durum nedeni ile ilçemiz merkez mahallelerinde vatandaşlarımızın günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığı gözlemlenmiştir.” denildi.
Açıklamada, ‘Kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşların can ve mal güvenliğini temin etme adına’ şu mahallelerde de yasağın ilan edildiği belirtildi: “Suriçi’nde bulunan Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp mahalleleri ile Melikahmet Caddesi'nde 27 Ocak 2016 Çarşamba günü saat 11.30 itibari ile ikinci bir emre kadar Kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri, kendi can ve mal güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir.”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı2.Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sırada3.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...4.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti5.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...

Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sı...

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...


