Sur'da yasak kalktı, halk sokaklara döküldü


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün sabahtan beri güvenlik sebebiyle uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün saat 17.00'da kaldırıldı. Yasağın sona ermesiyle birlikte yaşam normale döndü. 36 saat sonra vatandaşlar sokaklara çıktı. Esnaflar kepenk açarken, seyyar satıcılar da tezgâhlarına yerleştikleri sebze ve meyveleri satışa sundu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polis ekipleri, geçen günlerde PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Haraketi (YDG-H) üyeleri tarafından kazılan hendekleri kapatmak için operasyon düzenledi. Bölgeye giden güvenlik güçleri ile YDG-H üyeleri arasında çatışma çıktı. İlçeye çıkışlar serbest olurken, girişler yasaklandı. Bölgede çatışmaların bitmesi ve güvenli olması nedeniyle Diyarbakır Valiliği, akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, sokağa çıkma yasağının sona erdiğini duyurdu. Yasak kalktıktan sonra barikatlar açıldı, Sur halkı evlerine koşuştu. Bölgede görev yapan özel harekât polislerinin araçlarıyla birlikte konvoy şeklinde ilçeden ayrıldığı görüldü.

DUVARLARDA PKK/KCK BAYRAKLARI ÇİZİLDİ, BOYANDI

İlçesinde dün sokağa çıkma yasağı duyurusu ardından çıkan çatışmalar ilçeyi savaş alanına çevirdi. Birçok evin duvarlarında delikler açıldığı görüldü. Bazı evlerin camları ise kırıldı. Saraykapı'daki Mimar Sinan'ın eseri olan tarihi Kurşunlu Camii'nde çatışmalar nedeniyle hasar oluştu. Kazılan hendeklerin kapatılmadığı gözlemlendi. Ara sokaklarda büyük bezler asıldığı ve mevzilerin durduğu görüldü. Çatışmaların yaşandığı Hasırlı mahallesinde bazı evlerin duvarlarında PKK ve KCK resimlerin çizildiği ve boyandığı gözlemlenirken, çatışmalar sebebiyle elektriğin kesildiği ilçede, birçok elektrik kablosu da zarar gördü. TEDAŞ ekipleri, bölgeye gelerek, çalışma yaptı.

Yasağın kalkmasının ardından Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek ve HDP milletvekilleri bölge halkını ziyaret etti. CİHAN
<< Önceki Haber Sur'da yasak kalktı, halk sokaklara döküldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER