Sürekli saldırıya uğrayan karakolun arsası Ensar Vakfı'na tahsis edildi

Sürekli saldırıya uğrayan karakolun arsası Ensar Vakfı'na tahsis edildi

Diyarbakır'da eski MİT binası ve lojmanlarının İlim Yayma Cemiyeti'ne 49 yıllığına kiralanmasının ardından tartışmalı bir tahsis daha gerçekleşti. Sürekli saldırıya uğrayan ve bir barakayı andıran Huzurevleri Polis Karakolu'na yeni bina yapımı için tahsis edilen arsa TÜRGEV'in kardeş kuruluşu olarak bilinen Ensar Vakfı'na verildi. Tahsis kararının Bilal Erdoğan'ın okul müdürlerini Diyarbakır'da topladığı programda alındığı ileri sürüldü. Erdoğan'ın şehrin yeni yerleşim yerindeki paha biçilmez karakol arsasını Ensar Vakfı'na devrini sağladığı ortaya çıktı. Bugüne kadar onlarca kez saldırıya uğrayan ve en son geçtiğimiz gün el yapımı patlayıcı atılması sonucu bir polisin yaralandığı karakol ise barakayı andıran binada hizmet vermeye devam edecek.

Nisan ayında Diyarbakır'a gelerek okul müdürlerini toplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, TÜRGEV ve kardeş kuruluşları için arsa ve bina tahsis edilmesini sağladı. Güvenli olması için TÜRGEV yurdu, Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Diyarbakır Polisevi bitişiğindeki bir binada açıldı. Emniyet Müdürlüğü nizamiyesi ile polis evinde nöbet tutan emniyet ekipleri, TÜRGEV binasını 24 saat boyunca kameralardan izliyor.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Valilik Konağı'nın yanında bulunan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı binası ve müştemilatı 2008 yılında boşaltılmıştı. Şehrin en merkezi yerinde bulunan binalar hükümete yakınlığıyla bilinen İlim Yayma Cemiyeti'ne 49 yıllığına verildi. Diyarbakır'ın Dağkapı semtindeki Hastaneler Caddesi'nde bulunan Türk Kızılayı binası da yine aynı cemiyete 20 yıllığına tahsis edildi. Yine Dağkapı'da bulunan ve iki yıl önce boşaltılan Diyarbakır Orduevi ve Astsubay Lojmanları'nın da İlim Yayma ve TÜRGEV'e verildiği iddia ediliyor. Yenişehir ilçesinde Ekinciler Caddesi'ndeki bir devlet yurdu ile Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ek binasının söz konusu vakıflara devredilmesi bekleniyor.

ARSAYI GAFFAR OKKAN, KARAKOL BİNASI YAPMAK İÇİN ALDI

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Diclekent semtinde bulunan ve Huzurevleri Polis Karakolu binası yapılması planlanan değerli arsa ise Ensar Vakfı'na tahsis edildi. Şehit Sabri Kün İlkokulu yanındaki arsayı Diyarbakır'da şehit edilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın karakol binası için aldırdığı öğrenildi.

Huzurevleri Caddesi üzerinde, bina ve gecekonduların arasında kalan Huzurevleri Polis Karakolu sürekli saldırıya uğruyor. Bugüne kadar onlarca terör saldırısına maruz kalan karakolun buradan taşınması gerekiyor. Geçtiğimiz hafta yine el yapımı patlayıcının atıldığı karakolda bir polis memuru bacağından ağır yaralandı. Burada görev yapan hemen her emniyet amirinin, saldırıya uğrama gerekçesini 'karakolun konumu' olarak gösterdiği ve bunu resmi olarak ilgili kurumlara yazdığı öğrenildi.

Karakol, daha güvenli olan Diclekent'e taşınmayı beklerken önemli bir gelişme yaşandı. Nisan ayında Diyarbakır'a gelen Bilal Erdoğan'ın bölgede inceleme yaptığı ve arsayı Ensar Vakfı'na yurt yapılması için tahsis ettirdiği öğrenildi. Huzurevleri Polis Karakolu'nun ise barakayı andıran binada hizmet vermeye devam edeceği belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Sürekli saldırıya uğrayan karakolun arsası Ensar Vakfı'na... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER