Suriye'de ateşkesin başladığı gün sınırda çatışma başladı


Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin PYD denetimindeki Telabyad ilçesine IŞİD saldırı başlattı. Sabaha kadar süren çatışmalar dolayısıyla Akçakale'de tedirginlik yaşanırken, sınırı aşan mermiler ilçede bulunan 2 eve isabet etti.

Akçakale'nin karşısında bulunan ve 2012 yılında rejim güçlerinden muhaliflerin eline geçen, ardından IŞİD denetimine giren Telabyad, geçen yıl Temmuz ayında PYD denetimine geçti. Bu gelişmenin ardından birkaç kez Telabyad'ı geri almak isteyen ancak başarılı olamayan IŞİD militanları, ateşkesin başlamasından kısa süre sonra yeniden saldırıya geçi. IŞİD militanları, Telabyad'a iki koldan saldırırken, PYD'nin silahlı kanadı YPG üyeleri de aynı şekilde karşılık verdi.

Ağır silahların kullanıldığı çatışma sesi Telabyad'ın komşusu olan Akçakale'de de tedirginliğe yol açtı. Silah ve patlama sesleri sabaha kadar devam ederken, yaşanan gelişmenin ardından sınır hattında da zırhlı araçlarla yoğun önlem alındı. Sabah da IŞİD mevzileri iki kez savaş uçaklarınca bombalandı. Ancak uçakların hangi ülkeye ait olduğu öğrenilemedi. Bombalamanın ardından yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü. CİHAN
<< Önceki Haber Suriye'de ateşkesin başladığı gün sınırda çatışma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER