Suriye'den 4 günde 4 binden fazla Türkmen Türkiye'ye geldi


Hatay Valisi Ercan Topaca, son 4 gün içerisinde Suriye'nin Bayırbucak bölgesinden Türkiye'ye gelen Türkmen sayısının 4 bini aştığını söyledi.

Vali topaca Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi Mahallesi'nde hazırlanan geçici konaklama merkezinde süren çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Topaca, 29 Ocak'tan buyana Yamadi ve Bayırbucak bölgelerinden Türkiye'ye gelerek kayıt kabulleri yapılan, parmak izleri alınan ve kimlikleri verilen kişi sayısının 4 bin 19 olduğunu açıkladı. Bunun öncesinde de bazı tahliyeler olduğunu aktaran Vali Topaca, "Özellikle 24 Kasım'daki uçak düşürülme hadisesinden sonra da girişler olmuştu. O dönemde de bin 675 kişi almıştık. Onları da dahil ettiğimiz zaman 5 bin 694 kişiyi ülkemize kabul ettik." dedi.

Gelenlerin kayıt kabul işleminden sonra birkaç noktaya yerleştirildiğini ifade eden Hatay Valisi Topaca, "Bir kısmının -kendi beyanları üzerine- akrabası veya bir yakının yanında ikamet etmelerine izin veriliyor. Onlar kendi imkânları ile konaklıyorlar. İmkanı olmayanları çeşitli konaklama merkezlerine götürüyoruz. Dün akşam 200 kişiyi Suruç'taki merkeze naklettik. 40 aileyi ise yaklaşık 700 çadır kapasitesi olan Güveççi Çadırkent alanına yerleştirmeye başladık. İnşallah 300 aileyi daha oraya nakledeceğiz." diye konuştu.

Dün 970 kişinin kaydını tamamlayarak kabulünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Topaca, "Bu günden itibaren Yamadi bölgesinden alımları, Güveççi bölgesinin karşısında beklemekte olan 2 bin 500 - 3 bin civarındaki misafirimizi insani gerekçelerle almak için durduracağız. Onları da otobüslerle Güveççi bölgesinden buraya getirilmesi, kayıtlarının yapılması ve kimliklerinin verilmesinin ardından Suruç'taki merkeze birkaç gün içerisinde yerleştirmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Suriye'den 4 günde 4 binden fazla Türkmen Türkiye'ye geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER