Suriye'den kaçan Türkmenler Yayladağı'nda


Suriye'nin Bayırbucak bölgesine yönelik rejim kuvvetlerinin saldırısından kaçan Türkmen ve Araplar, Yayladağı'na akın etti. Yayladağı'ndan üç gün içerisinde Türkiye'ye giren Türkmen ve Arapların sayısı 3 bini aştı.

AFAD koordinesinde Türkiye'ye giriş yapan Türkmen ve Araplar, Yayladağı'nda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Yayladağı 2. Konaklama Tesisleri'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçiriliyor. Burada geçici kimlik kartı verilen sığınmacılar, daha sonra otobüslerle İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne taşınıyor. Türkmenler, buradan yakınları varsa yakınlarının yanına giderken, yakını olmayanlar ise Suriyeli Türkmenler için Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa'da oluşturulan kamplara yerleştiriliyor.

Öte yandan AFAD koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Kızılayı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Hatay Valiliği işbirliğiyle devam eden çalışmalar için 202 personel görevlendirildiği öğrenildi. Bölgede mobil koordinasyon merkezi oluşturulurken, bölgeye mobil ikram aracı, mobil mutfak TIRı, mobil fırın aracı, 6 ambulans ve 8 araç sevk edildi. Oluşturulan kontrol noktasından giriş yapan ailelere Kızılay tarafından gıda yardımı yapılıyor, hasta ve yaralılar 112 Acil Servis ve UMKE ekipleri tarafından tedavi ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Suriye'den kaçan Türkmenler Yayladağı'nda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER