Suriye sınırında uçak düşürüldü

Türk Hava Kuvvetleri Suriye sınırında bir savaş uçağı düşürdü. Hatay’ın Kızıldağ bölgesine düşen uçağın hangi ülkeye ait olduğu henüz bilinmiyor.

Suriye sınırında uçak düşürüldü

Suriye sınırında bir savaş uçağı düştü. Türk F-16'ları tarafından vurulduğu ileri sürülen uçağın, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ne yakın bir noktaya yakın düştüğü belirtildi.

Doğan Haber Ajansı, uçağın, Suriye'nin Yamadi Köyü'ndeki Türkmenlerin barındığı çadırların üzerdine bir uçak düştüğünü iddia etti. Cihan Haber Ajansı'nın geçtiği bilgiye göre uçağın, Rusya'ya ait olduğu belirtiliyor. Cephedeki Türkmen kaynakları, uçaksavar ateşiyle düşürülen kimliği belirsiz uçaktan süzülen paraşüt de gördüklerini söyledi. Ancak, bu bilgiler başka kaynaklarca teyid edilmedi.


DÜŞEN UÇAK MİG-23 

Düşen uçakla ilgili yorum yapan askeri uzmanlar, bu uçağın Suriye Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan Mig-23 olduğuna dikkat çekti. Askeri kaynaklar, sınır ihlali yapan uçağın, Türk F-16'ları tarafından vurulduğunu ileri sürdü. 

1960'ların ikinci yarısında Sovyetler Birliği tarafından geliştirilen Mig-23'ler, saldırı görevlerinde kullanılıyor. Tek motorlu uçak, saatte 2 bin 445 kilometre hıza çıkabiliyor. Tek pilot tarafından kullanılan uçak halen Suriye Hava Kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanılıyor. 

PİLOTLARDAN BİRİ TÜRKMENLERİN ELİNDE

Düşen uçaktan atlayan pilotların Türkmen bölgesine paraşütle iniş yaptığı ve 2 helikopterin bölgede pilotları aradığı bildirilirken, pilotlardan birinin Türkmenlerin elinde olduğu bildirildi.

DAVUTOĞLU BİLGİ ALDI

Başbakanlık Ofisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gelişmeler hakkında Genelkurmay Başkanı ve Dışişleri Bakanı ile görüşüp bilgi aldığı bildirildi.

TÜRKİYE UYARDI

Reuters'a konuşan bir Türk askeri yetkilisi, uçağın düşürülmeden önce yapılan uyarıları dikkate almadığını belirtti.

<< Önceki Haber Suriye sınırında uçak düşürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER