Suriye'den Türkiye'ye Halep uyarısı

Esad'a bağlı müttefik kuvvetler Türkiye'yi Halep'te ilerleme sağlayacak girişimler konusunda uyardı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise Fırat Kalkanı'nın El Bab alınana kadar süreceğini açıkladı.

Suriye'den Türkiye'ye Halep uyarısı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı savaşan, Lübnan Hizbullahı, Iraklı birlikler ve İran Devrim Muhafızları'ndan oluşan müttefik kuvvetler, Türkiye'yi Halep'e yönelik girişimleri konusunda uyardı. Çarşamba günü yapılan açıklamada, Türkiye'nin Halep'in kuzeyi ve doğusuna yönelik her türlü girişimine "kararlı bir şekilde ve güçle" karşılık verileceği belirtildi.
Şam'a bağlı birliklerin saha komutanlarından olan ve adı verilmeyen askeri yetkili Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "bu yöndeki her girişimin, kırmızı çizgiyi aşmak olarak değerlendirileceğini" ifade etti. Komutan, "Hiç kimsenin DAEŞ'e karşı mücadeleyi gerekçe göstererek ilerlemesine ve müttefik kuvvetlere yaklaşmasına izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu: Suriye'de operasyon sürecek

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'de Fırat Kalkanı Operasyonu'na dahil muhaliflerin Şam rejimine bağlı olduğu belirtilen bir helikopter tarafından vurulmasının ardından açıklama yaptı. Çavuşoğlu düzenlediği basın toplantısında, Esad'a bağlı birliklerin Suriyeli muhaliflere hava saldırıları düzenlemeye devam ettiğini kaydetti. Şam rejiminin Özgür Suriye Ordusu'na bağlı savaşçılara düzenlediği hava saldırılarının, operasyonu durduramayacağını belirten Çavuşoğlu, Türkiye sınırı IŞİD'ten temizlenip, El Bab alınana kadar operasyonun süreceğini ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri Çarşamba günü Fırat Kalkanı Operasyonu'nda yer alan Suriyeli muhaliflerin rejim güçleri tarafından vurulduğunu açıkladı. TSK, Suriye rejimine ait olduğu belirtilen bir helikopterden varil bombası atıldığını belirtti. Helikopter'in Türkiye destekli muhaliflerin ilerlediği Dabık'a beş kilometre mesafede yer alan Akhtarin köyünü bombaladığı, iki muhalifin öldüğü ve beş muhalifin de yaralandığı bilgisi verildi. Dabık kenti hala IŞİD örgütünün kontrolünde bulunuyor.
Suriye yönetimi geçen hafta da ülkenin kuzeyindeki PYD mevzilerini bombalayan Türkiye'yi savaş uçaklarını düşürmekle tehdit etmişti. Yapılan açıklamada, ‘hava sahasının yeniden ihlal edilmesi durumunda Türk uçaklarının mevcut bütün imkânlar kullanılarak düşürüleceği' belirtilmişti.
<< Önceki Haber Suriye'den Türkiye'ye Halep uyarısı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER