Suriyeli 4 aylık bebek donarak öldü


Ülkelerindeki savaştan kaçarak Batman'a gelen, burada bir çadırda barınmaya çalışan Suriyeli ailenin 4 aylık bebekleri, soğuktan donarak öldü.

Kar yağışının son günlerde etkisini arttırdığı Batman'da olumsuz şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan Suriyeliler zor günler yaşıyor. Ülkelerindeki savaştan kaçarak Batman'a gelen ve burada bir çadırda yaşamlarını devam ettirmeye çalışan Suriyeli ailenin 4 aylık bebekleri, soğuktan donarak vefat etti. Batman merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Balpınar beldesinde çadırda yaşayan Suriyeli ailenin 4 aylık bebekleri Faris Hıdır Ali, soğuğa daha fazla dayanamayarak hayata gözlerini yumdu.

Ölmemek için savaştan kaçtıklarını ancak bu defa da soğuktan dolayı canlarından bir parçayı toprağa verdiğini söyleyen baba Ayd Hıdır Ali, zor günler geçirdiklerini ifade etti. Çocukların hasta olduğunu dile getiren Ayd Hıdır Ali, yakacak bulamamaları durumunda 3 yaşındaki çocuğunun da ölmesinden korktuklarını anlattı.

Türkçe bilmeyen ve dertlerini Kürtçe dile getiren baba Ali, "Çok perişan durumdayız. Çaresizlik içinde sanki ölümü bekliyoruz. Çocuklarımız ölüyor. Ölmeden bu kışı atlatmak için Allah'a dua ediyoruz." diye konuştu.

Hayatını kaybeden 4 aylık bebek, çadırlara yakın bulunan mezarlıkta toprağa verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli 4 aylık bebek donarak öldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER