Suriyeliler TEM'den ayrıldı


Sınıra yürümek için yaklaşık 30 saatten bu yana Kapıkule'ye giden uluslararası yolda bekleyen Suriyeli sığınmacılar ikna edilip TEM otoyolundan ayrıldı.

Yunanistan'ın kendilerini kabul ettiği haberi üzerine yola çıkan sığınmacılar Edirne girişinde durduruldu. TEM otoyolu, otogar ve kent merkezindeki bir parkta bekletilen sığınmacılar 4 günlük bekleyişlerinin ardından sınıra doğru yürüyüşe geçti. Kapıkule'ye giden uluslar arası yolun Edirne Batı kavşağında durdurulan Suriyeli sığınmacılar polis ve jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Güvenlik güçlerinin kurduğu barikatı yüklenen sığınmacıların geçişine izin verilmedi. Jandarma ve polis ile sığınmacılar arasında arbede yaşandı. Aşırı yüklenme nedeniyle zorlanan polis ve jandarma takviye olarak piyade birliği geldi.
Sınıra yürüyüşlerini izin verilmeyen sığınmacıların önemli bir bölümü ikna edilerek otoyoldan Kırkpınar alanına nakledildi. Ancak 500 civarındaki sığınmacı ise otoyol üzerinde bekleyişlerini sürdürdü. Jandarma ve polisin çabaları sonucunda otoyol üzerinde bekleyişlerini sürdüren aileler de ikna edildi.

Alandan ayrılan çocuklu aileler otobüslere İstanbul ve Kırkpınar alanına gönderildi. Ancak TEM'deki 500 kişi içerisinde bulunan 100 civarındaki genç sınıra geçmek üzere yeniden jandarma ve polis barikatını yöneldi. Yaşanan arbede sonucunda sığınmacılar barikatı aşamadı. Suriyeli sığınmacılar güvenlik engelini aşmak için jandarma ve polise biber gazı sıktı, taş, ayakkabı, battaniye ve ellerine geçirdikleri materyalleri jandarma ve polise fırlattı.
Arbede sırasında bir sığınmacı genç fenalaştı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri gence müdahale etti.

Tüm uğraşlarına rağmen güvenlik bariyerini aşamayan Suriyelilerin tamamı otoyoldan ayrıldı. Kapıkule'ye giden uluslararası yolun kuzey şeride yaklaşık 30 saat sonra ulaşıma açıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeliler TEM'den ayrıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER