Suriyeliler yardımlar ile ısınıyor


İç savaş sebebiyle 4 yıldır Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler yapılan yardımlarla soğuk havadan korunmaya çalışıyor. Birçok sivil toplum kuruluşu ve yardımseverler ilçeye çeşitli yardım malzemeleri gönderiyor. Yardımlar Suriyeli mültecilere ulaştırılıyor.

Süleyman Şah Konaklama Tesisleri ve Akçakale Belediyesi'nin açtığı Yaşam Merkezinde 35 bin mülteci barındırılıyor. Buna ilaveten ilçe merkezinde ve köylerinde bu rakamın iki katı daha Suriyeli vatandaşların yaşadığı tahmin ediliyor. "Üşüyorum umudum ol" projesi kapsamında Birlik ve Dayanışma Grubu üyelerinin getirdikleri yardımlar Akçakale Belediyesi ilk adım yaşam merkezinde kalan Suriyeli misafirlere teslim edildi.

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı evlerini terk ederek Akçakale Belediyesi İlk Adım Yaşam Merkezinde barınan Suriyeli misafirlere bir yardımda sosyal medya üzerinde örgütlenmiş ve yine aynı şekilde turuncu yelekleriyle ün salan birlik dayanışma grubundan geldi. Grubun üyeleri Suriyeli misafirleri ikamet ettikleri ilk adım yaşama merkezinde ziyaret ederek, yanlarında getirdikleri 1,5 ton kuru bakliyat, çocuk maması, çocuk bezi, hijyen malzemeleri ve battaniyeleri Suriyeli misafirlere teslim etti.

Birlik ve Dayanışma Grubu Adana Temsilcisi Leyla Kaymaz yapılan yardımlarla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada; "Birlik ve dayanışma grubu olarak sosyal medya üzerinde örgütlenmiş arkadaş grubuyuz. Van depremi ile oluştu bu insaniyet grubumuz. Van depremi, Hakkâri, Şırnak ve Yüksekova'da bulunan okullara çocuklara eğitim yardımları görürdük. Daha sonra Suruç'a Kobani'den ve Türkmen dağından gelen mültecilere yardımlarımızı ulaştırdık. Şimdide Akçakale'deyiz. Bizim örgütlenmemiz tamamen sosyal medya üzerinde oluşuyor. Beş yıllık bir geçmişimiz var. Yardım severler bağışlarını bizim elden teslim etmemizle güven duyarak gönderiyorlar." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeliler yardımlar ile ısınıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER