Suriyelilere vatandaşlık anketinden çıkan sonuç

Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verileceği, ayrıca TOKİ konutlarına yerleştirilecekleri tartışmaları devam ediyor. Sosyal medya kullanıcılarının eğilimlerini ortaya koyan ankete göre, katılımcıların yüzde 90’ından fazlası Suriyelilere vatandaşlık verilmesi ve TOKİ konutlarına yerleştirilmelerine karşı çıkıyor.

3 milyon Suriyeli 2 milyon seçmen - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli mültecilere vatandaşlık vereceklerini açıkladı

(Video Arşiv)

YÜZDE 95, SURİYELİLERE VATANDAŞLIĞA ‘HAYIR’ DİYOR
Sosyal anket platformu Poltio’nun Twitter, Facebook ve internet sitesi üzerinde yaptığı anket sonuçları, sosyal medya kullanıcılarının Suriyeli meselesine nasıl baktığını ortaya koydu. Poltio’nun ilk anketi Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusu oldu. Şu ana kadar 32 binin üzerinde kişinin katıldığı ankette, katılımcılara yöneltilen “Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık hakkı verilmeli mi?” sorusuna, yüzde 95 oranında ‘Hayır’ cevabı verildi, ‘Evet’ diyenler ise yüzde 5’te kaldı.


TOKİ KONUTLARINA YERLEŞTİRİLECEKLER’ İDDİASI ADALETSİZ BULUNUYOR
Poltio’nun ikinci anketi ise Suriyelilerin TOKİ konutlarına yerleştirileceği fikrinin nasıl karşılandığı konusunda oldu. Bini aşkın kişinin oy kullandığı ankette, “Suriyelileri TOKİ’nin boş konutlarına yerleştirme fikri hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise “Adaletsiz buluyorum. Yerleştirilmemeli.” diyenlerin yüzde 93.4 olarak kayda geçti. “Mantıklı buluyorum. Olabilir.” diyenlerin oranı yüzde 5.4’te kalırken, “Kararsızım” diyenler yüzde 1.3’de olarak belirlendi.



EMİNE ERDOĞAN’IN 147 BİN TL’LİK ALIŞVERİŞİ
Bir başka dikkat çekici anket ise Emine Erdoğan’ın Polonya’nın başkenti Varşova’da 147 bin TL’lik alışveriş yapmasının nasıl karşılandığı ile ilgili yapıldı. “TC devletini yönetenler israf yapıyorlar mı?” sorusuna cevap verenlerin yüzde 88’i ‘Evet’ dedi.

<< Önceki Haber Suriyelilere vatandaşlık anketinden çıkan sonuç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER