Suriye'ye silah taşıdığı iddia edilen TIR'larla ilgili çarpıcı gelişme

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, MİT'e ait olduğu iddia edilen TIR'ların durdurulması ile ilgili gözaltına alınan ve tutuklanan Jandarma personeline sorgu tekniklerini hiçe sayılarak skandala sorular yöneltildi.

Suriye'ye silah taşıdığı iddia edilen TIR'larla ilgili çarpıcı gelişme

Ankara’da işyerlerinde gözaltına alınan Jandarma Personeline, defalarca gündeme gelmesine rağmen "devlet sırrı" kapsamındaki malzemeleri neden inceledikleri soruldu. 

Gözaltına alınan jandarma personeline, "MİT TIR'ları durdurulması eyleminin yazılı ve görsel basın başta olmak üzere kamuoyunda defalarca gündeme gelmesi ve Adana Valisi, Adana Emniyet Müdürü ve Mit Bölge Başkanı, defalarca bunun suç olduğunu söylemesine rağmen, DEVLET SIRRI KAPSAMINDAKİ MALZEMELERİ neden incelediniz?" sorusu yöneltildi. 

TIR'ların durdurulmasının ardından devlet yetkilileri tarafından, araçların içerisindeki malzemenin Türkmenlere giden yardım malzemeleri olduğu söylenmişti. Personele sorulan sorulara göre personelden; basını takip edip gündeme göre yapacağı görevler hususunda yorum yapması ve yapmama kararı vermesi beklendiği anlaşıldı. 

Soru karşısında yönerge ve mevzuata göre savcılık talimatı ve hakim kararı ile gönderilen malzemelerin önlerine geldiği ve inceleme yapıldığını anlatan jandarma personelinin ifadeleri ise İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından “inandırıcılıktan uzak" olarak nitelendirildi. 

Grihat
<< Önceki Haber Suriye'ye silah taşıdığı iddia edilen TIR'larla ilgili... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER