Başkent'teki buluşmada neler konuşuldu

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Erdoğan ile 3 saat süren görüşmenin ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın evinde eski bakanlarla bir araya geldi.

Başkent'teki buluşmada neler konuşuldu

11'inci Cumhurbaşkanı Gül, dün akşam yemeğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe Devlet Konukevi'nde bir araya gelmiş ve buluşma yaklaşık 3 saat sürmüştü. Gül'ün ikinci adresi Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın evi oldu.











11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, akşam saatlerinde Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın Ankara Söğütözü'ndeki evine geldi. Bülent Arınç'la bir görüşme gerçekleştireceği duyurulan Abdullah Gül, Arınç'ın evine AK Partili eski bakanlardan Hüseyin Çelik'le beraber aynı aracın içerisinde geldi. Gül ve Arınç görüşmesine AK Partili eski bakanlardan Sadullah Ergin ve Nihat Ergün de eşlik etti.




11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün arasında; Arınç'ın Ankara Söğütözü'ndeki evinde gerçekleşen görüşme sona erdi. Yaklaşık 2 buçuk saat süren görüşme sonrası bir açıklama yapılmadı.

GÜL'ÜN ERDOĞAN'A SİTEM ETTİĞİ İDDİASI

Edinilen bilgilere göre Erdoğan'la görüşmesinde Gül, ‘1 Mart Irak tezkeresinde hata yapıldığına' ilişkin sözlerini hatırlattı. Tezkere oylaması sırasında Başbakanlık koltuğunda  oturan Gül, “Irak politikasında beraberdik. Nerede yanlış yaptık?” diye sordu. Dış politikaya yönelik görüş ve uyarılarını da aktaran Gül, Suriye'ye girilmemesi gerektiğini de söyledi.

ARINÇ: FARKLI ANLAMLAR YÜKLEMEMEK LAZIM

Görüşme sonrası Habertürk'e konuşan Arınç, “Hükümetimizi ve ülke meselelerini görüştük, faydalı oldu. Farklı anlamlar yüklememek lazım. Biz bu partinin kurucularıyız. Trollerin troliçelerin ne dediğinin önemi yok.” dedi. “Erdoğan'a kırgın mısınız?” sorusuna ise “Hissi konulara girmemek lazım. Ben edepli cevaplar verdim. Umarım herkes bu açıklamalardan bir ders çıkarmıştır.” karşılığını verdi.

(ZAMAN-AJANSLAR-HABERTÜRK)


<< Önceki Haber Başkent'teki buluşmada neler konuşuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER