Suruç Katliamı tanığı anlattı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Temmuz 19 2020
Urfa'nın Suruç ilçesinde üç yıl önce IŞİD'in canlı bombalı saldırısı sonucu 33 kişinin hayatını kaybettiği, 150 kişinin de yaralandığı katliamın üzerinden beş yıl geçti.
Katliamın tanıklarından DBP yöneticisi Mehmet Koşti, bombalı saldırının ardından yaralıların taşınmasının engellendiğini ve yaralılara yardım etmeye çalışan insanlara biber gazıyla müdahale edildiğini söyledi. HDP'li Suphi Koçyiğit de yaşananları "Yardımların önü kesilmese birçok can kurtarılacaktı" diye anlattı.
Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla Kobane’deki çocuklara oyuncak götürmek üzere Urfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi’nde bir araya gelen gençlere yönelik 20 Temmuz 2015 tarihinde yapılan bombalı saldırıyla ilgili yargılamada bir yol alınmadı. Katliamın yıldönümünde olayın tanıklarından olan HDP Suruç İlçe Eşbaşkanı Suphi Koçyiğit, yaralıların kurtarılmasında geç kalındığını, sivil yardımların engellendiğini anlattı.
Koçyiğit, şunları söyledi:
“Gençler geldi ve basın açıklaması yapmak istediler. O ara bir ses geldi. Sonra o şiddetli patlama meydana geldi. O ara hiçbir şey göremedim. Ortalık kan gölüne dönmüştü. Patlama olduktan sonra ilk olarak Emniyet Müdürü’nü aradım. Ve patlamanın yaşandığını söyledim. Patlamayı duyan herkes gelmeye başladı alana. Ama izin verilmedi. Yine ambulans çok geç geldi. Yardım etmek isteyen insanlara gaz sıkıldı. Yani aslında yardımların önü engellenmeseydi belki de birçok can daha kurtarılacaktı.”
DBP yöneticisi Mehmet Koşti de o gün yaşanılanları şöyle anlattı:
“Bir anda patlama yaşandı. Her yeri ateş sardı. Ardından ortalığı duman kapladı. Yaralılar çoktu. Yaralıları hastaneye kaldırmaya çalıştığımızda engel olundu. Alana ambulansın girmesine izin vermiyorlardı. Sivil araçlarla yaralıları taşıdık. Patlamadan sonra halk alana aktı. Yaralılar sivil araçlarla taşınmaya başlanınca havaya ateş açıldı. Sivil araçlarla yaralı taşımamız engellendi. Yaklaşık iki sa
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı10.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...


