Sürücüler, trafik lambalarında bekleme sürelerinin saniyelendirilmesini istiyor


Yozgat'ta araç sürücüleri şehir merkezinde bulunan trafik lambalarının yenilenmesini, geçiş ve bekleme sürelerinin saniyelendirilerek gösterilmesini istiyor.

Sürücüler, diğer ilçelerdeki trafik lambalarının sürekli yenilendiğini, modernize edildiğini Yozgat'ta ise 15-20 yıl önce yapılan trafik lambalarının halen kullanıldığını belirtti. Sürücüler, şehir merkezinde bulunan trafik lambalarınında geçiş ve bekleme sürelerinin saniyelendirilerek gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Hüseyin Kara, isimli araç sürücüsü başka illerde trafik lambalarının saniyeli olduğunu ve sürücülerin rahatlıkla lambaların ne zaman yanacağını görebildiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Yozgat dışında bütün şehirlere gittiğinizde trafik ışıklarında ne kadar bekleyeceğinizi, lambanın ne zaman değişeceğini görebiliyorsunuz. Fakat Yozgat'ta ise böyle bir şey olmadığı gibi terminal kavşağında son günlerde sık sık ışıklar takılıyor ve 4-5 dakika bekliyorsunuz. Bazı kavşaklarda ise lambalar, direk yeşilden kırmızıya geçtiği için sürücüler kavşakta duramayarak geçmek zorunda kalıyor bu da zaman zaman kazalara sebebiyet veriyor. Bu yüzden trafik ışıklarında bekleme ve geçiş sürelerinin saniyelendirilmesini istiyoruz."

Başka bir araç sürücüsü ise şunları kaydetti: "Yozgat dışındaki şehirlerde trafik lambalarının gözükmesi için alt kısımlarında da küçük lambalar var ama Yozgat'ta böyle bir şey yok. Diğer illerde yapılan çalışmalar Yozgat'ta neden yapılmıyor. Bazı illerde ise trafik lambalarının bulunduğu direkler led lambalar ile döşenmiş, yeşil yandığında bütün direk yeşil yanıyor, kırmızı yandığında bütün direk kırmızı yanıyor ve herkes ışığı görmüş oluyor. Bu çalışma akşamları ise güzel bir görsellik oluşturuyor. Yozgat'ta bu tür çalışmalar maalesef olmuyor. Bizi yöneten yetkililer, bu işle uğraşan ilgililerin biraz kendilerini yenilemesi geriyor. İlgili kişiler kendilerini yenilerse, ilimizde yeni çalışmalar yapılır."
CİHAN
<< Önceki Haber Sürücüler, trafik lambalarında bekleme sürelerinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER