Süryani Dernekler Federasyonu'ndan 'Kilisede cephane' iddiasına yalanlama


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının genişletildiği bölgede bulunan Süryani Meryem Ana Kilisesi'nde cephane bulunduğu yönündeki haberlere Süryani Dernekler Federasyonu tepki gösterdi. 'Yine yalan, yine alçaklık, yine hedef gösterme' başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, "Tamamen hayal mahsulü ve nefret içerikli olan bu haberlerin hangi amaçlarla yapıldığını çok iyi biliyoruz." denildi.

Açıklamada şu görüşler dile getirildi: "Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca devam eden yalan ve kirli propaganda yeniden devrede. Daha önce Dört Ayaklı Minare ve Kurşunlu Camii'nin tahrip olmasına neden olan Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 60. gününe yaklaşan abluka ve çatışmalar, yüzlerce yıllık Süryani Meryem Ana Kilisesi'ni de etkilemeye başladı. Geçtiğimiz gün, kilisenin bulunduğu sokakta meydana gelen patlamalar ve bu patlamaların yarattığı tahribat nedeniyle kilise ruhanisi Yusuf Akbulut ve eşi zorunlu olarak kiliseyi terk etmek zorunda bırakıldılar. Böylece yüzlerce yıllık tarihi kilise çatışmaların ortasında boş ve sahipsiz kaldı.

SÜRYANİLERİ ETKİLEYEN DÜŞMANCA VE ALÇAKÇA BİR YAKLAŞIM

Bölgede yaşanan bu durum ortadayken, devletin haksız yönelimlerini haklı göstermek için her türlü çabayı sarf eden çevreler, kilisede cephane bulunduğu yönünde basında asılsız ve tamamen yalan haberler yaymaya başladılar. Bizler, tamamen hayal mahsulü ve nefret içerikli olan bu haberlerin hangi amaçlarla yapıldığını çok iyi biliyoruz. Tamamen hedef gösterme amaçlı olan ve bütün Süryanileri etkileyen bu düşmanca ve alçakça yaklaşımı gösteren çevreleri lanetliyor ve nefretle kınıyoruz. Başta İçişleri Bakanı ve Diyarbakır valisi olmak üzere devlet yetkililerini de bu konuda duyarlı olmaya, gerekli açıklamaları yapmaya ve sorumluları cezalandırmaya davet ediyoruz."

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının genişletilmesinin ardından yapılan aramalarda bazı evlerde terör örgütüne ait çok sayıda silah mühimmat bulunmuştu. Bazı haber ajansları ile gazeteler ise mühimmatın kilisede bulunduğunu öne sürmüştü. Mühimmatların kilisede ele geçirildiğine dair resmi kurumların da bir açıklaması bulunmuyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Süryani Dernekler Federasyonu'ndan 'Kilisede cephane' iddiasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER