Sustukça sıra Ankara'ya ve İstanbul'a da gelecek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümeti halkın iradesini yine hiçe saydı. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) adaylarının başkan olarak seçildiği Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine gece yarısı kayyım atandı. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, "Sustukça sıra İstanbul ve Ankara'ya da gelecek." dedi.

SHABER3.COM

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atanmasını "halkın iradesine darbe" diye niteledi. 

Paylan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kazandığı İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerine de kayyım atayacağını iddia etti.  

Paylan şahsi Twitter hesabında, “Dört ay önce halkın ezici çoğunluğuyla geri aldığımız; Diyarbakır, Van, Mardin belediyelerine yine kayyım atadılar. Halkın iradesine yapılan bu alçakça darbeye karşı bütün siyasi partiler ve toplum tepki vermelidir. Sustukça sıra Ankara’ya da, İstanbul’a da gelir...” ifadelerini kullandı.


<< Önceki Haber Sustukça sıra Ankara'ya ve İstanbul'a da gelecek Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER