Suudi Arabistan Konsolosluğu önünde idam protestosu

Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR) üyesi bir grup, Şii din adamı Ayetullah Nemr'in idam edilmesini Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu önünde protesto etti. Polis ekipleri, konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Grup arasından bazıları tartışarak kavga etti.

Suudi Arabistan Konsolosluğu önünde idam protestosu

Suudi Arabistan'da Şeyh Nemr Bakır en-Nemr'in aralarında bulunduğu 47 kişinin idam edilmesi protesto eden CABİR üyeleri, Levent’te bulunan Suudi Arabistan Konsolosluğu önüne kadar yürümek istedi. Polis ekipleri, burada göstericilerin önünü bariyerlerle kesti. Eylem sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Göstericiler idam edilenlerin fotoğraflarını taşıyarak Suudi Arabistan aleyhine sloganlar attı. 

Eylemde konuşan Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR) Başkanı Hasan Karabulut, “Hakla batılın, zalimle mazlumun mümin ve münafıkın Kerbela’da ayrıldığı gibi Arabista’da da Nemr ve Nemre’nin izinde olan İslam toplumuna yapılan bu muamele Arabistan’nın bir Kerbela olduğunun bir kanıtıdır. Dünyada vicdan sahibi olan insanlığa soruyoruz. İslam toplumundan yana olduklarını ifade eden yöneticilere soruyoruz Ayetullah En-Nemr niçin öldürüldü? Mazlumları savunmak suç mu? İslam toplumu Vahhabi anlayışla birlikte oldukça Nemriler katledilecek. İslam toplumunun ocağına ateş düşecek.” açıklamasını yaptı. 

Açıklamanın ardından grupta bulunan bazı eylemciler kendi aralarında tartıştı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Diğer eylemciler araya girerek tarafları ayırdı. Daha sonra grup, konsolosluk önünden ayrıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Suudi Arabistan Konsolosluğu önünde idam protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER