Suudi Arabistan öncülüğünde koalisyondan Yemen'de ateşkes kararı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 8 2020
Suudi Arabistan öncülüğünde oluşturulan askeri gücün, Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir saldırılar düzenlediği Yemen'de ateşkes ilan etme kararı aldığı ifade edildi.
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle Yemen'de ateşkes ilan ettiklerini duyurdu. Suudi Arabistan Kraliyet Silahlı Kuvvetleri ve müttefikleri ile Husiler Hareketi ve müttefikleri arasında yapılacak iki haftalık ateşkes, bu gece yarısından itibaren yürürlüğe girecek.
Üst düzey Suudi yetkililer, Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla Yemen'de ateşkes ilan ettiklerini duyurdu.
Yapılan açıklamaya göre Suudi Kraliyet Silahlı Kuvvetleri ve müttefikleri ile Husiler Hareketi ve müttefikleri arasında yapılacak iki haftalık ateşkesin bu gece yarısından itibaren (9 Nisan Perşembe günü) yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Suudi yetkililer, ateşkesin Husileri Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğündeki barış görüşmeleri için müzakere masasına getirmeyi ve Koronavirüs'ün Yemen'de yayılmasını engellemeyi amaçladığını bildirdi.
Yemen'deki iç savaş ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husilere yönelik yürüttüğü savaş nedeniyle neredeyse yok edilmiş durumdaki Yemen sağlık sistemi, geriye kalan imkanlarıyla 2016'dan bu yana 2,2 milyon kişiye bulaşan ve binlerce kişinin can kaybına sebep olan kolera salgını ile mücadele ediyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'4.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'5.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler
6.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor7.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'8.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?9.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi10.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







