Suudi Arabistan-Pakistan arasında ortak askeri tatbikat


RİYAD (CİHAN)- Suudi Arabistan Kraliyet Kara Kuvvetleri ile Pakistan Ordusu'na bağlı özel kuvvetlerin ortaklaşa düzenlediği 'Al Samsam 5' tatbikatı dün başladı.

Suudi Arabistan'ın Taif kentinde başlayan ortak tatbikat, Taif Bölge Komutanı Orgeneral Faris bin Abdullah Al-Omariy Suudi ve Pakistan subaylarının katılımıyla Al-Baha bölgesi Kral Selman Dağ Savaşları Merkezi'nde devam ediyor.

Tatbikat Müdürü Tuğgeneral Şaih bin Abdullah Al-Karni yaptığı açıklamada, tatbikatın, Suudi Arabistan Kraliyet Kara Kuvvetleri ile aralarında Pakistan'ın olduğu bir gurup dost ve kardeş ülke kuvvetleriyle birlikte yapılan tatbikat serilerinin bir uzantısı olduğunu söyledi.

Bu tatbikata için her iki taraftan tüm katılımcıların hazırlıklarını tamamladıklarına dikkat çeken Tuğgeneral, tatbikatların uygulama aşamalarının, dağlık zor arazi ortamlarında ve düzensiz operasyonlarda savaşa odaklanmayı içerdiğini belirtti.

Al-Karni, tatbikatlara Suudi Kraliyet Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri uçakları ve sınır muhafız birimlerinin de katılacağını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Suudi Arabistan-Pakistan arasında ortak askeri tatbikat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER