Symes'ten şirketlere 'dünya çapında rekabetçi olun' tavsiyesi


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, her ekonomide şirketlerin rekabet halinde olduğunu vurguladı. Symes, "Şirketler dünya çapında rekabetçi olmalı, yerel rekabet kâfi değil. Çünkü sektör en iyi olanların elinde kalacak." dedi.

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) tarafından tertip edilen 24. Kalite Kongresi'nde konuşan Symes, şirketlerin hayatlarını devam ettirmeleri için yaratıcı olmaları gerektiğini belirtti. Symes, "Hayatlarını büyüyerek devam ettirmek veya tamama erdirmek şirketlerin elinde. Burada şirketlerin inovasyonda ne yapabilecekleri önemli." ifadelerini kullandı.

Symes, tüketicinin ekonomide öneminin giderek arttığına; bu anlamda firmaların modellerini müşteriden başlayarak yeniden tanımlamaları gerektiğine işaret etti.

Dijitalleşmenin önemine de değinen TÜSİAD Başkanı, bu konunun kurumlarda önemle ele alınmasını tavsiye etti. Ayrıca trendlerin yakalanması gerektiğine temas ederek şunları dile getirdi:

"Sanayi devriminin ilk 3 evresini zamanında yakalayamayan ülkemizin yeni evreyi yani Endüstri 4.0 olarak anılan evreyi zamanında yakalaması gerekiyor. Sanayide yenilenme, global rekabet anlamında yapmamız gerekenler odakta."

ECZACIBAŞI'DAN MÜKEMMELLİK TAVSİYESİ

Toplam 3 bin davetlinin yer aldığı, marka temsilcilerinin deneyimlerini paylaştığı 24. Kalite Kongresi'nde Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da mükemmelliğin ekonomi ve şirketler adına önemli olduğundan söz etti. Eczacıbaşı, firmalar ile ilgili mükemmellik modeline ekonomi, toplum ve doğanın ilave edilmesi gerektiğini kaydetti. Eczacıbaşı, sürdürülebilirliği odağa olan yeni bir modelin tasarlanabileceğini de ekledi.

Ekonomi dünyasını bir araya getiren kongre Türkiye Mükemmellik Ödülleri de takdim edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Symes'ten şirketlere 'dünya çapında rekabetçi olun'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER