SYRIZA'dan ayrılan Halk Birliği Atina mitingini yaptı


Yunanistan'da SYRIZA'dan ayrılan Halk Birliği (LAE) lideri Panayotis Lafazanis, "Ne söylediklerine bakmayın. LAE, sandıktan çok güçlü çıkacaktır." dedi.

Yunanistan'da 20 Eylül'de yapılacak seçimler öncesi siyasi partiler Atina mitinglerini yapıyor. Üçüncü kurtarma paketine SYRIZA hükümetinin 'evet' demesinin ardından partiden ayrılan Panayotis Lafazanis ve 30 civarındaki milletvekili tarafından kurulan LAE, dün akşam miting yaptı. Mitinge katılımın düşük olduğu görüldü.

LAE'nin sandıktan güçlü çıkacağını belirten Lafazanis, "Teslim olmayacağız. Dönmek yok. İnatla devam ediyoruz." dedi.

Son yapılan anketlerde yüzde 3,5-4 civarında oy alarak meclise girmesi beklenen LAE, kampanyalarında Aleksis Çipras'a sert eleştiriler yöneltiyor. Lafazanis, Çipras'ın Yunan halkının umudunu boşa çıkardığını ifade etti ve "2010'da Papandreu, 2012'de Samaras'ın oynadığı pis oyunu bu defa Çipras oynuyor" dedi.

Televizyon programlarında eski para birimi Drahmi'ye dönmeyi ve AB ile yapılan anlaşmaları yırtıp atmayı savunan Lafazanis, 'Drahmi partisi' olmadıklarını savundu.

Yunanistan Halk Birliği (LAE) Partisi'ne eski Meclis Başkanı Zoi Konstantopulu ve SYRIZA Avrupa Parlamentosu Milletvekili Manolis Glezos da destek veriyor.

Seçimlerde LAE'nin SYRIZA'dan yüzde 3-4 civarında bir oyu götürmesi bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber SYRIZA'dan ayrılan Halk Birliği Atina mitingini yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER