Tabipler Birliği: Hastane CEO'ları bu yıl da sınıfta kaldı

Tabipler Birliği: Hastane CEO'ları bu yıl da sınıfta kaldı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), ikinci yılını geride bırakan Kamu Hastane Birlikleri'nde (KHB) sözleşmeli yönetici modelini (CEO) basın toplantısıyla değerlendirdi.

Sonuçlara göre hastane CEO'ları 100 üzerinden ortalama 27.51 alarak TBB'ye göre bu yıl da sınıfta kaldı. TTB Başkanı Bayazıt İlhan ise bu yıl sadece 1 tane Kamu Hastane Birliği CEO'sunun 50 üzerinde not aldığının altını çizdi.

TTB Genel Merkezi'nde yapılan basın toplantısında sağlık çalışanlarının katıldığı anket sonucu oluşturulan Kamu Hastane Birlikleri CEO'larının performans değerlendirme notu açıklandı. Sağlıkçıların değerlendirme anketini kamuoyuyla paylaşan TTB Başkanı Bayazıt İlhan, geçen yıldan bu yana CEO'ların performansında geleneğin değişmediğini, 100 üzerinden ortalama 27.51 puan aldıklarını vurguladı.

Toplam bin 315 sağlık çalışanlarının değerlendirmeye katıldığını kaydeden İlhan, bunların bin 139'unun hekim, 69'u hemşire ve 20'sinin de diş hekimi olduğunu belirtti.

BU YIL SADECE BİR KAMU HASTANE CEO'SU 50 ÜZERİNDE NOT ALDI

Buna göre en yüksek notu 65,94 ile Erzincan Kamu Hastaneleri Birliği CEO'sunun aldığını ifade eden İlhan, en düşük notu ise Bolu Kamu Hastaneleri Birliği CEO'sunun aldığını söyledi. İlk değerlendirme yılında 7 Kamu Hastane Birliği CEO'sunun 50 ve üzerinde not aldığını ancak bu yılda ikinci yılda olduğu gibi 1 Kamu Hastane Birliği CEO'sunun 50 üzerinde not aldığının altını çizdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Tabipler Birliği: Hastane CEO'ları bu yıl da sınıfta kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER