Tacikistan, Altın Top için Ronaldo'ya oy verdi


FIFA tarafından yılın en iyi futbolcusuna verilen Altın Top Ödülü için yarışan futbolcular için oylama yapılıyor. Tacikistan Milli Takım Teknik Direktörü Mubin Ergaşov ve takım kaptanı Hurşed Mahmudov, Altın Top Ödülü için Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo için oy kullandı.

Tacikistan Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Tacikistan Milli Takım Teknik Direktörü Mubin Ergaşov ile takım kaptanı Hurşed Mahmudov, yılın en iyi futbolcusu ve teknik direktörü oylamasına katıldı. Mubin Ergaşov ile Hurşed Mahmudov'a göre, 2015 yılının en iyi futbolcusu Real Madrid'in ve Portekiz milli takımının futbolcusu Cristiano Ronaldo.

Tacikistan Milli Takım teknik direktörü, 2. sıra için Bayern Münih'in forveti Robert Lewandowski, 3'ncü için Barcelonalı yıldız Lionel Messi'ye oy verdi. Tacikistan milli takımının kaptanı Hurşed Mahmudov, Ronaldo'dan sonra Messi ve Lewandowski için oy kullandı. En iyi teknik direktör oylamasında Barcelona'nın teknik direktörü Luis Enrique için oy verildi.

Yılın en iyi futbolcusuna verilen Altın Top Ödülü'nün sahibi 11 Ocak 2016 tarihinde açıklanacak. Ödülü 4 kez (2009, 2010, 2011, 2012) alan Barcelona'nın Arjantinli golcüsü Lionel Messi ile 3 kez kazanan (2008, 2013, 2014) Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo arasındaki rekabetin, bu sezon da devam etmesi bekleniyor.

Ödül töreninde, yılın en iyi erkek ve kadın futbolcusunun yanı sıra FIFA Yılın En İyi 11'i (FIFPro World XI), yılın teknik direktörü, yılın en iyi golüne verilen FIFA Puskas ile FIFA Fair Play ve FIFA Yılın Başkanı ödülleri de sahibini bulacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Tacikistan, Altın Top için Ronaldo'ya oy verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER