[FLAŞ] ABD askeri heyeti geliyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 11 2020
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, İdlib ile ilgili temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da yaptığı açıklamada, "İdlib konusunda müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" ifadelerini kullandı.
ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve heyetini Ankara’ya getiren uçak, 18.35’te Esenboğa Havalimanı’na indi. Jeffrey yaptığı açıklamada, ABD’nin NATO’daki müttefiği Türkiye’nin askerlerinin İdlib’de büyük bir tehditle karşı karşıya olduğunu, bu tehdidin Rusya ve Esed rejiminden geldiğini söyledi.
İdlib’de şehit olan Türk askerleri için başsağlığı dileğinde bulunan Jeffrey, “Türk hükümeti ile durumu gözden geçirmek için buradayız. Mümkün olduğu kadar destek vermek istiyoruz” diye konuştu.
‘TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ’
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “İdlib ile ilgili adımları koordine etmesi için Jeffrey’i Ankara’ya yolladım. NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız” açıklamasını yapmıştı. Pompeo, İdlib’de Türk askerlerine yönelik saldırılara ilişkin de, “İdlib’e düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden askerlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Esad rejimi ve Rusya’nın devam eden saldırıları durmalıdır” ifadesini kullandı.
ABD’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada ise, “Büyükelçi Jeffrey, Esad rejiminin Rusya’nın desteğiyle İdlib’de gerçekleştirdiği istikrarsızlaştırıcı askeri saldırıyı ve Suriye’deki ihtilafa siyasi çözüm bulmak için birlikte nasıl çalışabileceğimizi ele almak üzere Ankara’da üst düzey Türk yetkililerle görüşecektir” denilmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!4.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!5.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







