Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto eden gruba polis müdahalesi


Beyoğlu'nda toplanan aralarında HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu grup ve bir grup avukat, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto etti. Protesto sonrası polis gruba müdahale etti.

Akşam saatlerinde Galatasaray Meydanı'nda toplanan HDP'liler ve bir grup avukat Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonrası yaşamını yitiren Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi olayını protesto ederek basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında meydanda çok sayıda çevik kuvvet polisi TOMA'larla önlem aldı. Gruba HDP'li milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Hüda Kaya, Pervin Buldan da destek verdi. Grup açıklama öncesi Tahir Elçi için saygı duruşunda bulundu.

'HÜKÜMET GLADYOYLA KURDUĞU İTTİFAKA SON VERMELİDİR'

Grup adına açıklama yapan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Türkiye içinde bize, Türkiye dışında komşularımıza karşı savaş veriyorlar. Savaşlardan, çatışmalardan beslenmek istiyorlar. O yüzden biz hükümetin bu politikaları değişmedikçe katillere cesaret verildikçe, halklarımızı beklediğinden endişe ederiz. Endişemiz şahsen bizlere bir şey olacağından ötürü değildir. Endişemiz suhuletle, müzakereyle çözülecek bir çatışmanın giderek daha çok kanla çözülmek istenmesindendir. Bunu istemiyoruz. Tahir Elçi'yi bu dünyadan ayıran cinayetin çerçevesini siz çizdiniz. Onun koşullarını siz hazırladınız. Diyarbakır'da, Hakkari'de, Cizre'de kentleri, kasabaları kuşatarak, insanları kurşuna dizmenin günlük bir vaka haline gelmesinin temellerini siz attınız. Herkese, herkesin öldürüleceğini, itibarsızlaştıracağını siz öğrettiniz. O yüzen hükümetin bu savaş iklimini desteklemekten vazgeçmesi daha önemlisi gladyoyla kurdukları, kontrgerillayla kurdukları ittifaka son vermesi gerekiyor. Türkiye'nin 1980'li, 1990'lı yıllarını kuşatan cinayet ve katliam ikliminin başlıca aleti olan JİTEM, kontrgerilla gibi unsurlarla Adalet ve Kalkınma Partisi bugün kol koladır. Her ikisi de aynı hedefi güttüklerini defalarca ilan etmişlerdir. O yüzden biz bugün gerçekleşen cinayetin hükümet tarafından aydınlığa çıkarılacağından kuşkuluyuz. Ama umarız bizi bir kere olsun şaşırtırlar. Tahir Elçi'nin öldürülmesini sıradan bir vaka gibi görmüyoruz. Halka karşı saldırıların şimdi halkın sözcülerine, halkın önderlerine saldırılar seviyesine çıkartıldığını görüyoruz. Bu bir alarm işaretidir." dedi.

Açıklamanın ardından hükümet aleyhine slogan atarak ayrılmak isteyen grup, polis tarafından uyarıldı. Uyarılara rağmen sloganlara devam eden gruba polis biber gazı, plastik mermi ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sonrası Tarlabaşı'nda ara sokaklara kaçan grup izini kaybettirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto eden gruba polis... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER