Tahir Elçi'nin özel eşyaları ailesine teslim edildi


Diyarbakır'da 28 Kasım'da öldürülen baro başkanı Tahir Elçi'nin götürüldüğü hastanede üzerinde olan ve soruşturma kapsamında alınan özel eşyaları ailesine teslim edildi. Elçi'nin vurulup yere düştüğü sırada kol saatinin kırıldığı anlaşıldı.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır'ın Sur ilçesi Gazi Caddesi'nde vurularak hayatını kaybettiği, 2 polisin de şehit edildiği olayla ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor. Elçi, Sur'da yaşanan çatışmalarda kurşunların ayağına isabet edip zarar verdiği Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptıktan sonra vurulmuştu.

Olaydan sonra Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne götürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği rapor edildi. Elçi'nin üzerindeki elbise ve eşyaları ise prosedür gereği tutanak altına alınarak soruşturmayı yürüten savcılığa teslim edilmişti. Tahir Elçi'nin aile avukatı Neşet Girasun'a Elçi'nin aralarında cüzdan, saat, tespih ve kartlarının da olduğu özel eşyaları teslim edildi. Girasun, eşyaların kanunen mirasçılara verildiğini belirterek, "Ailenin avukatı olarak Tahir ağabeyin eşyalarını ailesine teslim etmek üzere teslim aldım. Tahir Elçi öldürüldüğünde üzerinde bulunan özel eşyalarını mahkemeden teslim aldım. Tespihini, tarağını, kırık saatini…doya doya kokladım." dedi.

Avukat Girasun'un Elçi'nin saatinin camının kırıldığını belirterek, " Öyle anlaşılıyor ki çok sert şekilde yere düşmüş. Saatin ön metal çerçevesi zarar görmüş, saatin mekanizmasını gösteren arka camı ise kırılmış." dedi.

Tahir Elçi, avukat Neşet Girasun'un hem arkadaşı hem ortağıydı.
CİHAN
<< Önceki Haber Tahir Elçi'nin özel eşyaları ailesine teslim edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER