Tahir Elçi, öldürüldüğü sokakta anıldı


Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü Sur ilçesindeki Yenikapı Sokak'ta anma programı düzenlendi. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği bölgede bulunan olay yerine güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi. Sokağın girişinde düzenlenen anma programına katılan Elçi'nin eşi Türkan Elçi, gözyaşlarına hâkim olamadı.

Diyarbakır'da 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle öldürülün Baro Başkanı Tahir Elçi'yi anma programı düzenlendi. Diyarbakır Barosu yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, bölge baro başkanları, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Miletvekilleri Mithat Sancar ve Meral Danış Beştaş ile Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin de katıldığı program, Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu Yenikapı Sokağı'nın girişinde yapıldı. Elçi'nin öldürüldüğü yer olan minarenin önüne ise izin verilmedi. Burada bir açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, bu yıl 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamındaki etkinliklerin tamamını, öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'ye atfettiklerini söyledi.

Özmen, "Biz avukatlar, bireylerin hak ve adalet sorununu, mesleğimizin temel sorunlarından, toplumun demokrasi ve özgürlük sorununu ise avukatın özgürlüğünden ayrı düşünmüyoruz. Adil ve demokratik bir toplumda ancak avukatların bağımsızlığı ve özgürlüğünden söz edilebileceği gibi bireylerin kolayca avukata ulaşamadığı, avukatın da tam bir bağımsızlık ve özgürlük içinde ve etkili şekilde mesleğini icra edemediği bir toplumda, adil yargılama hakkından ve bireylerin hukuk güvenliğinden söz edilemez. Her zaman ifade ettiğimiz gibi avukatlar; hak arama özgürlüğünün, savunma hakkının ve hukuk devletinin en temel güvencesidir." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından sokağa karanfil bırakıldı. Elçi'nin eşi Türkan Elçi, sokağa karanfil bıraktığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı. CİHAN
<< Önceki Haber Tahir Elçi, öldürüldüğü sokakta anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER