Tahliye kararına sevinmeyi reddediyorum

Meslektaşımı üç yıl hapiste yatırmanın mazeretini üretmiş oldular: “Beraat demedik ki, suçsuzdurlar demedik ki. Sadece ömür boyu değil, 10 yıl hapis…” Karar açıklandı: Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak tahliye…

SHABER3.COM

Gazeteci Ahmet Altan,ile gazeteci Nazlı Ilıcak tahliye edildiler . Ancak bu tahliye , haklarında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yapılan yeniden yargılamanın ardından çeşitli cezalar almaları gerçeğini değiştirmiyor. Ayrıca iki usta gazeteci tahliye olurken geride yüzlerce meslektaşını bıraktılar. Gazeteci Aydın Engin t24.com'daki yazısında bu gerçeğe işaret ediyor 

Tahliye kararına sevinmeyi reddediyorum

Meslektaşımı üç yıl hapiste yatırmanın mazeretini üretmiş oldular: “Beraat demedik ki, suçsuzdurlar demedik ki. Sadece ömür boyu değil, 10 yıl hapis…”
Karar açıklandı: Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak tahliye…

Sevinenler oldu.

Ben de –önce- sevindim. Sevinilmez mi? Üç yıl sonra Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan sevdikleriyle birlikte olacaklar, kendi evlerinde, kendi yataklarında yatacaklar.

Sonra silkindim ve öfkem sevincimi bastırdı.

Önce bizleri nelere sevinir hale getirdiler diye öfkelendim.

Öyle ya tahliyeye seviniyoruz ve Ahmet Altan’a 10 yıl 6 ay, Nazlı Ilıcak’a 8 yıl 9 ay hapis cezası verildiğini o anlık bile olsa unutuyoruz.

Sonra mahkemenin karar gerekçesine baktım, bu kez iyiden iyiye öfkelendim.

Mahkeme kararı: Ahmet Altan'a “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek tahliyesine karar verildi.  Nazlı Ilıcak'a aynı gerekçeyle 8 yıl 9 ay hapis…

Böylece deli saçması bile denemeyecek bir iddianameye dayanarak ve o iddianameyi aynen benimseyip esas hakkındaki mütalaasını yazan savcıya uyarak, 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Nazıl Ilıcak ile Mehmet Altan’ın yönetip sundukları bir TV programında konuk Ahmet Altan’ın söylediklerinden darbeye tam destek suçu çıkarmış ve ömür boya ağırlaştırılmış hapis cezasına hükmetmişti.

Yargıtay 16. Dairesi bu cezayı ağır bulup indirim yaptı ve 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası gerektiren bir maddeden cezalandırılmalarına karar verdi. Dün 26. Ağırceza Mahkemesi, Yargıtay kararına uydu.

Yani “Ortada bir suç var da, cezası bu kadar ağır olmamalı” diyen Yargıtay’a uydu.

Vay be!..

Ortada bir suç varmış.

AKP iktidarında “AKP yargısı” dedikleri böyle bir şeymiş anlaşılan…

Üstelik her iki meslektaşımı üç yıl hapiste yatırmanın mazeretini de üretmiş oldular: “Beraat demedik ki, suçsuzdurlar demedik ki. Sadece ömür boyu değil, 10 yıl hapis…”

*   *   *

Sırrı Süreyya Önder tahliye edildiğinde de sevinmiştik. Sevinmekten “Peki niye hapis cezası verip Kandıra Mahpushanesine tıkmıştınız” diye sormak aklımıza gelmemişti.

24 Aralık’ta Osman Kavala arkadaşım için de tahliye kararı verilirse sevinecek miyiz?

ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve arkadaşlarının 11 yıllık mahkumiyetleri yarın birgün Yargıtay’dan döner de tahliye kararı çıkarsa sevinecek miyiz?

Selahattin Demirtaş ya da Abdullah Zeydan, Gültan Kışanak tahliye edilirlerse…

*   *   *

Meslek büyüklerimden, ustalarımdan Nail Güreli rahmetli ağabeyim, çaktırmadan öğüt vermişti, “Son günlerde yine keskinleştin. Yapma demem. Ama öfkeliyken yazma. Öfke gazeteciyi yanıltır, ölçüyü kaçırtır, savcıyı kışkırtır. Okura da yazık olur. Bakarın gazeteciye de…” demişti.

Peki Nail abi, yazmıyorum işte…

Çünkü öfkeliyim. Bizi nelere sevinir hale getirdikleri için çok öfkeliyim.

Bugün Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın tahliye edilmelerine sevinmeyi reddediyorum…
<< Önceki Haber Tahliye kararına sevinmeyi reddediyorum Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER