Savcı tahliye kararını tanımadı

Algı operasyonları kapsamında Silivri Cezaevin'nde tutuklu bulunan polisler ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında tahliye kararı çıktı. Savcılar kararı uygulamadı.

Savcı tahliye kararını tanımadı

Mahkeme tarafından Hidayet Karaca ve polislere verilen tahliye kararı Nöbetçi Savcı tarafından reddedildi. Bu kararla Türkiye'de ilk kez bir savcı yetkisi olmadığı halde mahkeme kararını tanımadı. Savcının hukuk dışı uygulamasını avukatlar Twitter'dan paylaştı. Nöbetçi savcı, 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polisler hakkında verdiği tahliye kararını reddetti. Tahliye kararını uygulanmamasına avukatlar tepki gösteriyor.. ŞİMŞEK: MAALESEF SAVCI BEYİN KANAATİ OLUMSUZ

Avukat Kemal Şimşek, nöbetçi savcının kararı uygulamaya koymadığını duyurdu. Şimşek Twitter'dan yaptığı açıklamada şöyle dedi: Maalesef Savcı beyin kanaati olumsuz. Tahliye kararı uygulamaya konmuyor. Yazık çok yazık..

SAVCIYA BASKI YAPILIYOR

Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran: "Tahliye kararına rağmen tutukluluğu devan eden Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatı Fikret Duran, savcının sabahtan beri yoğun bir telefon trafiği yaşadığını ve yüzünde tedirginlik ifadesi bulunduğunu söyledi. Savcının görevinin kararı cezaevine iletmek olduğunu belirten Duran, “Dün akşam nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı’nın kendisine mahkeme kararını uygulatmamak ve Silivri Cezaevi'ne gönderilmemesi talimatını verdiğini söyleyerek bizimle görüşmemişti. Israrla telefonla aradık fakat nedense görüşmeden kaçtığını gözlemledik. Bugün sabah itibariyle bugünkü nöbetçi savcı kararları infaz edilmek üzere önüne konulduğu zaman yine dün ki yaşanan baskı sürecinin devam ettiğini biz gözlemledik. Sık sık telefonlar geliyor başsavcıya tedirginlik vardı bu tedirginlik tavırlarından da maalesef anlaşılıyordu. Cumhuriyet savcısı bir taraftan Asliye Ceza Mahkemesi'nin bir mahkemenin kararını uygulayarak sürgün edilmekten, cezalandırılmaktan korkuyor ya da kararı uygulamayarak suç işleme, açık aleni şekilde hukuk ve kanuna karşı gelme arasında tercih yapmak durumunda bırakılıyor. Yargımız adına gelinen bu durum adına utanç duyuyorum. Birileri kendi politikası doğrultusunda ki davalara bu şekilde müdahale ediyorlar. Bu aynı zamanda açık aleni bir şekilde suç cumhuriyet savcılığının mahkeme kararını uygulamamak gibi bunu değerlendirmek gibi yeniden kritere tabi tutmak gibi bir yetki görev ve sorumluluğu yok. Sadece infazdan ibaret kendisinin önüne gelen dosyayı cezaevine fakslamaktan ibaret yani usulü bir prosedür. Yani cumhuriyet savcısına biz açık bir şekilde daha önce ’20 senelik savcısınız dedik, daha önce mesleki hayatınızda verilmiş bir tahliye kararını değerlendirdiğiniz oldu mu? Onaylama gereği duyduğunuz oldu mu?’ ‘hayır’ dedi böyle bir şey olmadı. Bu cumhuriyet savcısına da ilk defa hukukun, kanunun dışına çıkarak hiç yapmadığı bir şeyi yapmak için zorluyorlar, bunun için baskı uyguluyorlar.” diye konuştu.

"SAVCI YETKİSİ OLMAYAN GİRİŞİMDE BULUNDU"

Avukat Doğan Akkurt ise, "Nöbetçi savcının geldiğini ve kararları inceleyeceğini söyledi. Savcının böyle bir yetkisi yok. Takdir yetkisi yok. Yazıyı Silivri Cezaevi'ne göndermek zorunda. Savcılık mahkeme kararını yerine getirmek zorunda. Karaca ve polislerin hürriyet hakkı gasp ediliyor. Yetkisi olmayan nöbetçi savcı bana biraz müsaade edin dedi. Sanki bir yerlerden haber bekliyor gibi" dedi.

"SAVCI ODASINA GELDİ"

Hidayet Karaca'nın avukatı Avukat Fikret Duran, Twitter'dan yaptığı açıklamada " Nöbetçi savcı geldi kararları inceliyor... Cumhuriyet Savcısı sürgün edilme baskısı altında suç işlemeye zorlanıyor." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Savcı tahliye kararını tanımadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER