Tahliye Kurulu, Oscar Pistorius'ın ev hapsini görüşüyor


Güney Afrika Tahliye Kurulu, kız arkadaşını öldürmekten 10 aydır hapiste olan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius'un 'ev hapsi' konusunu görüşüyor. Pistorius'un Ağustos ayında hapisten çıkmasını Adalet Bakanı Michael Masutha son anda engellemişti.

2013'ün Sevgililer Günü'nde evine gelen Reeva Steenkamp'ı 'hırsız' zannederek kapının arkasından kurşunlayarak öldüren Pistorius 'kusurlu cinayet'ten 5 yıl ceza almış, kanunlar gereği cezasının beşte birini içerde geçirmesine karar verilmişti.

Daha önce 10 ay dolmadığı için Bakan Masutha'nın içerde kalması kararını uygulayan Tahliye Kurulu, Pistorius'un cezasını ev hapsine çevirirse ilk Olimpiyat sporcusu ampute Atlet, Pretoria'da amcasının evinde kalacak.

Öte yandan savcılar Pistorius'un ateş ederken hırsızı da öldürme ihtimali olduğundan Pistorius için 'kasıtlı cinayet' kararı çıkarmak için Yargıtay'a başvurmuşlardı. Dünya medyasının 2 yıla yakın canlı yayınladığı davanın ardından Pistorius için 3 Kasım'da Blooemfontein'de bulunan Yargıtay'da juri hakimleri tekrar karar verecek.

Pistorius 'cinayetten' hüküm giyerse en az 15 yıl ceza alacak. CİHAN
<< Önceki Haber Tahliye Kurulu, Oscar Pistorius'ın ev hapsini görüşüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER