Muammer Güler ve Yiğit Bulut bakın neler söylemişti

Liderliğini Mehmet Doğan'ın yaptığı iddia edilen 51 sanıklı Tahşiye davasında örgüt kurma ve yönetme suçundan yargılanan tüm sanıklar hakkında beraat kararı çıktı.

Muammer Güler ve Yiğit Bulut bakın neler söylemişti

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında mahkeme başkanı örgütün lideri olduğu iddia edilen Mehmet Doğan ile birlikte tüm sanıklar hakkında silahlı terör örgütü kurma ve üye olma suçlarından beraatlerine karar verdi. Mahkeme, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefetten Mehmet Nuri Turan'ı 7 ay 15 gün, Mehmet Sururi Kale ve Mehmet Emin Karakaya'yı 10 ay 20 gün, Naci Mumcu'yu  da 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Turan ve Mumcu'nun cezasını 750, Kale ve Karakaya'nın cezasını da 600 TL para cezasına çeviren mahkeme, bu cezaları da 5 yıl süre ile erteledi.



Muammer Güler, Tahşiyeciler operasyonunu böyle duyurmuştu | Samanyolu Haber
Muammer Güler, Tahşiyeciler operasyonunu böyle duyurmuştu Medyaya yönelik skandal operasyona gerekçe gösterilen 'Tahşiyeciler' grubuna yönelik operasyonu dönemin valisi Muammer Güler, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İl Jandarma Komutanı Dr. Kurmay Albay Hamza Celefoğlu'nun hazır bulunduğu açıklamayla böyle duyurmuştu. Söz konusu operasyon İstanbul ağırlıklı olmak üzere 22 Ocak 2010'da 'El-Kaide'ye yönelik düzenlenmişti. Operasyona ilişkin basın açıklamasını dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler yapmıştı. Güler, operasyonla ilgili şu detayları vermişti; “İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma komutanlığı, Ankara, Erzurum, Kayseri, Kırıkkale Niğde ve Samsun il emniyet müdürlükleri ile 22 Ocak 2010 günü, radikal dini motifli bir terör örgütüne, yani El Kaide terör örgütüne yönelik olarak eş zamanlı ve müşterek bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sonucunda 57 kişi yakalanarak gözlem altına alındılar. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 3 el bombası, 1 sis bombası, 7 tabanca, fişekler hançer kılıç ve çok sayıda örgütsel döküman ses kayıt cihazları ele geçirildi. bu dökümanlar üzerinde ayrıntılı inceleme yapılıyor.


Yiğit Bulut'tan Tahşiye liderine: İslam, bu El Kaidecilerden kurtarılmalı | Samanyolu Haber
Yiğit Bulut'tan Tahşiye liderine: İslam, bu El Kaidecilerden kurtarılmalı  Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Habertürk Televizyonu'nda yayın yönetmenliği sırasında bir yayınında şimdi sahip çıktıkları ve hizmete operasyon yapmak için kullandıkları Tahşiyecilerin liderini El Kaideci olmakla suçlamış ve şunları demişti: ''Peygamberi referans göstererek insanları adam öldürmeye çağırıyor. Bizim İslam dinini bu adamlardan kurtarmamız gerekiyor.''

<< Önceki Haber Muammer Güler ve Yiğit Bulut bakın neler söylemişti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER