Taksim Meydanı'nda bomba paniği
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Temmuz 26 2015
Taksim Meydanı'nda çöp kutularının altına bırakılan şüpheli sırt çantası paniğe neden oldu. Bomba imha uzmanları tarafından patlatılan çanta boş çıkarken, vatandaşlar imha anını cep telefonlarıyla görüntüledi. Şerit çekilen alana girmek isteyen bir şahıs da polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olay, saat 17.30 sıralarında Taksim Meydanı İstiklal Caddesi girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, meydandaki çöp kutularının altında sahipsiz bir çanta gören vatandaşlar, durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin de çantayı şüpheli bulması üzerine olay yerine bomba imha ekibi çağrıldı. Bomba imha ekipleri seyir halinde iken polis ekipleri, İstiklal, Sıraselviler ve Tak-ı Zafer Caddesini güvenlik şeridi çekerek kapattı. Ardından olay yerine gelen uzman ekipler koruyucu kıyafetlerini giyinerek çantanın bulunduğu yere fünye bıraktı.
VATANDAŞLAR CEP TELEFONLARINA KAYDETTİ
Bomba imha uzmanları çalışmalarını sürdürdüğü esnada şerit dışında bekleyen vatandaşlar da yaşananları cep telefonlarıyla kaybetti. Şerit çekilmesine rağmen alana girmek isteyen vatandaşlar ise polis ekipleri tarafından uyarıldı. Cadde girişindeki restoranlarda mahsur kalan çocuklu vatandaşlar ve vatandaşlar da, polis ekiplerinin yardımıyla bulundukları yerden şerit dışına çıkartıldı. Alınan önlemlerin ardından vatandaşlar polis ekipleri tarafından şeridin dışından da uzaklaştırıldı. Ardından fünye bomba imha uzmanları tarafından kontrollü bir şekilde patlatıldı.
İMHA SONRASI POLİSİ ALKIŞLADILAR
Fünyenin patlatılması sonrası vatandaşlar polis ekiplerine bir anda alkış tuttu. Bomba imha uzmanının çantada yaptığı kontrolün ardından çantanın boş olduğu belirlendi. Bu esnada tüm uyarılara rağmen alana girmeye çalışan bir vatandaş polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
PARÇALANMIŞ ÇANTA İLE SELFİE ÇEKTİLER
Öte yandan, imha sonrası şeritler polis ekipleri tarafından çıkartılarak vatandaşların geçişine izin verildi. Geçişe izin verilmesinin ardından vatandaşlar parçalanmış çanta ile selfie çekmeyi de ihmal etmedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!2.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!3.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'4.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı5.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı
6.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!7.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...8.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!9.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'10.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







