Talat: Kıbrıs sorununda hedef yıl sonunda sonuca varmak

Talat: Kıbrıs sorununda hedef yıl sonunda sonuca varmak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs'taki çözüm sürecinde Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile yıl sonuna kadar bir sonuca ulaşabileceklerini söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu makamında ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorununu değerlendirdi. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki ekonomik kriz sonrası çözüme daha yakınlaşıldığını belirten Mehmet Ali Talat, "Çok uzun soluklu bir Kıbrıs sorununu çözme maratonunu yaşıyoruz. Çok etaplı bir maraton oldu bugüne kadar. Her şeye rağmen yine de ilerlemeler devam ediyor. Yakınlaşmalar artıyor. En önemlisi geçmiş yıllardan farklı olarak Güney Kıbrıs'taki ekonomik koşullar ve siyasi koşullar Kıbrıs sorununun çözümünü onaylamaya yani çözümü istemeye, talep etmeye daha yakın bir toplum ortaya çıkmasına yol açıyor bu koşullar. Birkaç yıl önce Güney Kıbrıs ekonomisi büyük bir sarsıntı yaşadı. Buna, önce Kıbrıslı Türkler yoksuldur, bizler zenginiz, zenginliklerimizi bölüşmek istemiyoruz gibi yaklaşımları ortadan kaldırdı. Çözümle adanın yabancı yatırımcı ile zenginleşeceği düşüncesi hakim olmaya başladı. Bu nedenle şartlar daha uygun görünüyor." dedi.

Talat, "Kıbrıs çözümü için biz de çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın ve ekibinin yürüttüğü en büyük desteği veren hükümet bizim hükümetimiz oldu. Son dönemde hükümet bunalımı dönemi yaşıyoruz ama siyasi parti olarak en büyük parti konumundayız. Var gücümüzle çözüm sürecini desteklemeye devam edeceğiz. Umudumuz, Güney'de Mayıs ayında seçimler var. Seçimlerden sonra yıl sonuna kadar bir sonuca varmak." şeklinde konuştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı makamında kabul eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Talat'a, Aydın inciri ve zeytinyağı hediye etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Talat: Kıbrıs sorununda hedef yıl sonunda sonuca varmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER