Talimat verdi: Kim bu 60 bin bedavacı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kapalı ve açık otoparklarını işleten iştiraki İSPARK'ta skandal. Vatandaş bir saatlik otopark ücreti olarak 7 TL öderken Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) yakın isimlere otoparklar bedava tahsis edilmiş. Listede 60 bin araba plakası tanımlanmış. Şimdi o liste mercek altında.

SHABER3.COM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) döneminde halkın vergilerinin AKP'li isimlere nasıl peşkeş çekildiğine dair çarpıcı bir bilgi daha paylaştı. 

İmamoğlu, İSPARK'ın AKP'nin iddia ettiği gibi kâr etmediğini, aksine teslim aldıkları tarih itibarıyla 18 milyon lira zarar ettiğini söyledi. 

KİMİN BU ARABALAR?

"60 binin üzerinde ücretsiz ve indirimli faydalanan araç var." diyen İmamoğlu bu arabaların kime ya da kimlere ait olduğunun derhal tespit edilmesi için talimat verdiğini kaydetti.

İmamoğlu şöyle devam etti: "3 bin değil, 5 bin değil, 60 bin. Ücretsiz diyorum, indirimli diyorum. Tümünü elden geçireceğiz. Hangi çağda yaşıyoruz, elden ücret. Burada bir kaçak var, sorun var." 

NAKİT ÖDEME DÖNEMİ KAPANACAK

Ekim ayından itibaren nakit tahsilata son verileceğini belirten İmamoğlu,"Geçici bir dönem teşvik edilmesi için kredi kartıyla 9 lira ödeyeceksiniz. Sistemin işlemediği bazı otoparklar var. Verimsiz kullanılıyor. Bunlarla ilgili düzenlemeler başlatacağız. Benim İSPARK'ım niye zarar etsin? Ayda 2-3 milyon zarar ediyor. Bir zam çalışması elbette olacaktır, ancak şu anda yok." dedi.

İmamoğlu, "Sokağa çıktığımda kimse bana 'partizan', 'torpilci belediye başkanı' diyemeyecek." ifadelerini kullandı. 



<< Önceki Haber Talimat verdi: Kim bu 60 bin bedavacı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER