Talimatı Erdoğan verdi: Rusya'dan yeni uçak mı alınıyor?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Rusya'da BE-200 yangın söndürme uçağını test ederek inceledi.

SHABER3.COM

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Uzun zamandır takip ettiğimiz bir uçak. Türkiye'de ormanlarda yangınla mücadelede kullanabileceğimiz bir uçak. Bundan sonrasında ikili görüşmelerimiz var, karşılıklı şartları görüşeceğiz." dedi.

Bakan Pakdemirli, beraberinde Savunma Sanayii Başkanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü uygulayıcı ekiplerinden oluşan heyet ile Rusya'nın Taganrog şehrinde Ynited Aircraft Corporation tarafından üretilen BE-200 modeli yangın söndürme uçaklarını inceledi.

YARDIMCI PİLOT KOLTUĞUNDA POZ VERDİ

Pakdemirli, uçak fabrikasında yetkililerden kısa bir brifing aldı. Bilgilendirmenin ardından piste geçen Pakdemirli, BE-200'ün yardımcı pilot koltuğuna oturdu.

Pakdemirli'nin bulunduğu uçak, havada birkaç tur attıktan sonra yere su bıraktı. 

Havada manevralar yaparak uçan uçak üç metre irtifaya kadar denize yaklaştı.

Yaklaşık 25 dakika süren başarıyla gerçekleşen test uçuşunun ardından açıklama yapan Pakdemirli, uçağın kumandalarının son derece yumuşak ve manevra kabiliyetinin iyi olduğunu belirtti.

SON MOSKOVA ZİYARETİNDE TALİMATI ERDOĞAN VERDİ

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da Rusya ziyaretinde fuarda gördüğü ve bizi talimatlandırdığı bir uçak." diyen Pakdemirli, "Diğer alternatifler üzerinde de çalışmakla birlikte, bu uçağı da gelip görelim istiyorduk. Bugün itibarıyla Beriev uçak firmasının fabrikasının uçağını test ettik." dedi.

BE-200'de 2 adet turbojet motoru ve kabin basıncı ile teçhiz edildiğinden yüksek sürat ve yüksek irtifadan intikallerin yapılabildiği, ancak alçak uçuş manevralarının yüksek süratten dolayı kısıtlandığı bildirildi.

<< Önceki Haber Talimatı Erdoğan verdi: Rusya'dan yeni uçak mı alınıyor? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER