1.447 iş yerinin sahibi: Kiraları ödemeyin

İşadamı Dikran Masis, Koronavirüs salgınıyla mücadele döneminde farklı şehirlerdeki 1.447 kiracısından kira almayacağını açıkladı.

SHABER3.COM

İstanbul, Ankara, Kayseri ve Gaziantep'te bulunan mülklerinden hem kira ücreti hem de varsa o mülklere ait elektrik ve su borçlarını da kiracılarından almayan 70 yaşındaki Dikran Masis, tüm mülk sahiplerinin kira alacakları konusunda aynı fedakarlığı yapması için çağrıda bulunuyor.

Masis, Koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirtti.

Zor günlerin dayanışmayla atlatılabileceğine işaret eden Masis, "Salgının ortaya çıktığı ilk gün, kiracılarımdan kira almamaya karar vererek bunu hemen uyguladım. 'Kimin elektrik ve su borcu varsa almayın' dedim." ifadelerini kullandı.

"BEN ONLARIN SAĞLIKLI KALMASINDAN YANAYIM"

Salgın süresi boyuncu kira almanın doğru olmadığını dile getiren Masis, "İnsanların dükkanı kapalı. Bundan dolayı bizim böyle (kira alma) bir hakkımız yok. Toplam 1.447 esnafımız evde sıkıntılı şekilde oturmuş, birde bunun yanında 'Kiramı nasıl ödeyeceğim' diye mi düşünecek? Ben onların sağlıklı kalmasından yanayım." dedi.

Masis, iş yeri kapalı olan esnafın hiçbir şekilde kira ödememesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin yaşanan süreci rahatça atlatacağını söyledi. 

Masis, "Mülk sahibinin 2 ay kira almaması onlara bir şey kaybettirmez. Bu fedakarlığı tüm mal sahiplerinden de bekliyorum. Her şeyi de devletten beklemememiz lazım. Hükümetimiz bu süreci çok iyi yönetiyor ve bizi gayet iyi yönlendiriyor. Hızlı karar alıp, işleme koyuyor. Ekonomistler bu süreçten sonra ekonominin kötü olacağını konuşuyor ama boş konuşuyorlar." ifadelerini kullandı.

Masis, patronların zamanı iyi yönetmesi gerektiğine dikkati çekerek, bu krizin ancak yardımlaşmayla atlatılacağını sözlerine ekledi.
<< Önceki Haber 1.447 iş yerinin sahibi: Kiraları ödemeyin Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER