Tanal: Diyanet İşleri Başkanı makam aracını iade etti mi?


CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 04 Mayıs 2015 tarihinde basına yaptığı açıklamayı hatırlatarak; Başbakan Davutoğlu'na "Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez 1 milyon TL'lik makam aracını iade etti mi?" diye sordu.

Mahmut Tanal; ayrıca televizyon ekranlarında 'ibret olsun' diye makam aracını iade edeceğini söyleyen Görmez'in özel uçaklara, lüks makam araçlarına ve helikopterlere binen siyasilere 'ibret olsun' diye bu eylemi gerçekleştireceğini düşündüğünü belirtti. Tanal'ın, Başbakan Davutoğlu'na cevaplaması istemiyle TBMM başkanlığına sunduğu soru önergesinde şunları sordu:

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez'in 04.05.2015 tarihinde yaptığı açıklama doğrultusunda 976 bin TL'lik Mercedes s500 marka makam aracını ibreti alem olsun diyerek iade etmek için herhangi bir girişimi olmuş mudur?
- Basına ve kamuoyuna karşı makam aracını iade edeceğini belirten Diyanet İşleri Başkanı'nın böyle bir talebi olduysa kendisine ne yanıt verilmiştir?
- Diyanet İşleri Başkanı makam aracını kimlere ibret olsun iade edeceğini söylemiştir?
- Diyanet İşleri Başkanı makam aracını iade ederse bu durum özel uçaklara, binlerce liralık makam araçlarına, helikopterlere binen bürokratlara mı ibret olacaktır?
- Diyanet İşleri Başkanı makam aracını iade ederse yerine kamu görevinde kullanması için kaç liralık hangi araç temin edilecektir?
- İade edilen araç hakkında nasıl bir tasarrufta bulunulacaktır?
CİHAN
<< Önceki Haber Tanal: Diyanet İşleri Başkanı makam aracını iade etti mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER